Ribsit Tomi Björckin tapaan

Tässä mestarikokki Tomi Björckin versio Spare Ribseistä: korealaisittain valmistetut Ramen Ribsit.

Tomi Björckin käsissä Viljaporsaan spare ribseistä valmistuu erittäin mehukas ja maukas grilliruoka, joka yllättää maullaan iloisesti kokeneemmankin grilliruokien ystävän. Hyvin paahtunut liha, jonka kruunaavat makeaan taittuva, tulinen kastike sekä rapeaksi friteeratut ramen-nuudelit on epäilemättä grilliherkkujen aatelia.

Ramen Ribs

Arvostele resepti
19 arvostelua
4-5 annosta | Valmistusaika: n. 3 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Ramen Ribs
  • 2 kg porsaan ribsejä

Ribsien haudutusliemi

  • 1 pkt (170 g) HK Amerikan Pekoni®
  • 1,5 l kanalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl soijakastiketta
  • 4 kevätsipulia halkaistuna

Rapeat ramennuudelit

  • 5 dl öljyä
  • 200 g tuoreita nuudeleita (ramen) 
  • 2 tl togarashi-mausteseosta tai kuivattua chiliä 
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • suolaa

Red dragon –kastike

  • 1 dl ssämjang-paputahnaa tai misotahnaa
  • 1 rkl (korealaista) chilitahnaa
  • 3 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 rkl vähäsuolaista soijaa
  • 2 rkl miriniä TAI 2 rkl omenaviinietikkaa + 1 rkl sokeria

Viimeistelyyn

  • 2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
Ramen Ribs

Valmistusohje

Valmista ribsit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta kunnolla. Lisää ribsit liemeen ja hauduta lempeällä lämmöllä 2-3 tuntia. Voit laittaa ribsit myös uuniastiaan, kaataa liemen päälle ja kypsentää uunissa 160 asteessa, kunnes liha on pehmeää ja kypsää.
Nosta kypsät ribsit kuivahtamaan ritilälle. Ota haudutusliemi talteen.

Friteeraa nuudelit. Lämmitä öljy 175-asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää nuudelit ja friteeraa rapeiksi, noin 2 minuuttia. Nosta talouspaperille kuivumaan. Pätki nuudelit kulhoon, lisää mausteet ja sekoita hyvin.

Sekoita kaikki red dragon -kastikkeen ainekset kulhossa. Laita jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna grilli ja grillaa ribsejä noin 10-15 minuuttia, valele haudutusliemellä. Laita valmiit ribsit kulhoon, lisää päälle red dragon -kastiketta. Lisää pinnalle nuudelit. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.