Savustettua lihaa kuumaan grillikesään 20 minuutissa

Savustettua lihaa kuumaan grillikesään 20 minuutissa

On perjantai iltapäivä ja mieli tekee hillittömästi oikein kunnon jenkkihenkistä brisket sandwichiä. Noh, tuumasta toimeen. Lihatiskiltä naudanrintaa kainaloon, olut kylmenemään ja homma käyntiin. Ihan ensimmäiseksi rinta pitäisi suolata noin seitsemän vuorokauden ajan, hieroa rub-mauste pintaan ja antaa maustua vielä yön yli. Sen jälkeen rinta pitää savustaa useita tunteja sekä antaa jäähtyä ja makujen tasaantua vuorokausi. Tässä vaiheessa onkin menossa jo päivä numero kymmenen brisketin valmistuksessa, joten se siitä perjantain brisket sandwichistä.

Tokihan homman voisi hoitaa edellisellä viikolla valmiiksi, mikäli siis tietää mitä tekee. Itselleni kuitenkin tuon kaltaisen himon iskiessä, on briskettisänkkärin oltava nokan edessä tunnin sisällä himon alkamisesta. Ilman kompromisseja. Minun sekä kaikkien kohtalotovereideni suureksi iloksi markkinoille on tullut kolme uutta valmiiksi pyökkisavulla pitkään ja hartaasti savustettua tuotetta. HK Savustettu Naudanrinta Austin -rub, HK Savustettu porsaan pluma Korea -rub sekä HK Savustettu Porsaan niska, char siu -rub. Jokaisen tuotteen mukana tulee kyseiseen makumaailmaan sopiva glaseerauskastike, joten grillaajan ei tarvitse alkaa kaupassa arpomaan sopivaa soosia grillaukseen. Tuotteista kaksi viimeksi mainittua matkustaa makumaailmallaan Aasiaan ja kuten jo mainittua, Naudanrinta Austin -rub on kuin suoraan Texasin kovimpien pitmasterien savustimesta napattu.

Char siu maustettu ja savustettu porsaan niska on täydellistä esimerkiksi pulled porkin raaka-aineeksi. Homma hoituu niin, että liha kuumennetaan joko grillissä tai uunissa, revitään käsin ja sotketaan joukkoon mukana tullut hoisin dippikastike. Savustettu porsaan pluma puolestaan menee grillattuna tai uunissa lämmitettynä aasialaishenkisen burgerin täytteeksi. Lämmitetyn pluman pintaan sivellään yakiniku dippi, liha leikataan viipaleiksi ja läimäistään burgerisämpylöiden väliin korianterilla maustetun coleslaw´n kanssa.

 

Näillä savustetuilla lihoilla pärjää siis vaatimattomillakin taidoilla varustettu grillaaja ja epäonnistumisen riski on häviävän pieni. Ja vaikka tässä nyt vauhkotaan grillauksesta, niin tuotteet sopivat yhtä lailla uunissa tai pannulla valmistettavaksi.

Savustettua porsaan plumaa - All day breakfast

Arvostele resepti
2 arvostelua
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Savustettua porsaan plumaa - All day breakfast

1 pkt HK Savustettu porsaan pluma, kypsä, Korea rubmauste, Yakiniku dip

6 kpl kananmunia
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 kpl sydänsalaatteja
1 dl valkoviinietikkaa
suolaa
oliiviöljyä

Savustettua porsaan plumaa - All day breakfast

Valmistusohje

Kuumenna grilli. Grillaa savustettua plumaa keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Glaseeraa grillauksen loppuvaiheessa mukana tulleella kastikkeella.

Voit myös paistaa pluman uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia. Glaseeraa paiston loppuvaiheessa mukana tulleella kastikkeella.

Laita kirsikkatomaatit foliolautaselle ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Laita folio kuumaan grilliin ja anna tomaattien paistua, kunnes kauniin värisiä. Voit tehdä tämän myös liedellä paistinpannulla.

Leikkaa sydänsalaatit pitkittäin kahteen osaan ja grillaa puoliskot kuumassa grillissä. Lorauta pintaan hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Uppomunat:

Kuumenna kaksi litraa vettä ja 1 dl valkoviinietikkaa suurehkossa kattilassa kiehuvaksi. Riko kananmunat pieniin kippoihin valmiiksi, jolloin ne on nopea kipata kiehumaan. Sammuta virta lideltä ja pyöräytä kauhalla veteen ”pyörre”. Kippaa munat nopeasti yksi kerrallaan veteen ja anna olla noin 3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla ylös ja anna kuivahtaa hetki.

Smoked beef brisket & baked beans

Arvostele resepti
13 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Smoked beef brisket & baked beans

1 pkt HK Savustettu Naudanrinta, kypsä, Austin rub, sweet and sticky glaze

1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (Heinz)
1 pss brisketin mukana tullutta glazea

Smoked beef brisket & baked beans

Valmistusohje

Grillaa savustettu naudanrinta grillissä keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia välillä käännellen. Voit myös paistaa rinnan uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes liha on läpikotaisin kuuma.

Kuumenna pavut ja bbq -kastike kattilassa. Anna porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Viipaloi naudanrinta ja tarjoa baked beansin kanssa.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.