Street Grill omalla takapihalla

Street Grill omalla takapihalla

Street grill ja sen lukuisat ilmenemismuodot ovat nostaneet päätään vuosi vuodelta enenevin määrin. Vaikka Suomi ei varsinaisesti kuuluisa katuruokakulttuuristaan olekaan, voi maailmalta tuttua katukeittiötä soveltaa myös ihan omalla pihallaan. HK:n uudessa Street Grill -tuoteperheessä sukelletaan katukeittiöiden maailmaan kiertäen Ameriikan Tennesseestä Meksikoon ja Georgian kautta Kiinaan.

Tuoteperheen tuotteissa on itsestäänselvien laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi kaksi asiaa, jotka tekevät niistä erinomaisesti street grill -kulttuuriin sopivia.

Ensinnäkin nopeus. Kuten katukeittiössä yleensäkin, evään tulee valmistua sukkelaan. Street Grill -sarjan tuotteet on valmistettu nopeus silmällä pitäen nopeasti kypsyvistä Viljaporsaan sisäpaistista ja sisäfileestä sekä naudan sisäpaistista. Toiseksi tuoremaustaminen. Street Grill -tuotteiden mausteina käytetään muun muassa tuoreita hedelmäpyreitä, yrttejä ja kasviksia, joten maultaan ne ovat erityisen raikkaita ja makoisia.

HK Street Grill Georgian Shashlik grillipala Viljaporsaan sisäpaistista henkii nimensä mukaisesti georgialaista keittiötä. Tähän mainiosti vartaisiin sopivaan grillipalaan on saatu makua mm. fermentoidusta paprikasta ja valkosipulista sekä korianterin- ja fenkolinsiemenistä.

HK Street Grill Mexican Carne Asada grillipala naudan sisäpaistista puolestaan heittää makumaailman aina niin kuumaan Meksikoon. Siinä fermentoidun paprikan lisäksi makua tuovat tuore limepyree sekä korianteri. Palkkimainen grillipala kypsyy todella nopsaan ja erityisen herkullinen se on, kun lihan grillaa himpun verran mediumiksi.

HK Street Grill Canton Chinese grillipala Viljaporsaan sisäfileestä on ehtaa kiinalaista katukeittiötä maukkaimmillaan. Tuore appelsiinipyree, chili ja inkivääri ovat tämän possun sisäfileestä leikatun Street Grill -tuotteen peruspilareita.

HK Street Grill Tennessee BBQ grillisiivu Viljaporsaan sisäpaistista on nopeasti kypsyvä grillisiivu, jossa on tuhdisti Ameriikan makua. Tämä grillipala on täydellinen raaka-aine esimerkiksi grillatun sandwichin väliin. Väliin lisäksi marinoitua punakaalia sekä grillattua ananasta ja hop heijaa – täydellinen grillipossu-sandwich on valmis.

Näillä herkuilla makumatkan teko on lasten leikkiä. Nyt vain kaupan lihaosastolle ja grillin lämmitykseen!

Grillattua possun sisäfileetä grillattun paksoin ja kevätsipulin kera

Arvostele resepti
8 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Grillattua possun sisäfileetä grillattun paksoin ja kevätsipulin kera

1 pkt HK Street Grill Canton Chinese grillipala Viljaporsaan sisäfileestä

2 kpl paksoita
nippu kevätsipulia
2 rkl vähäsuolaista soijaa
2 rkl hoisin-kastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
½ tl togarashi-mausteseosta

Lisäksi:

rypsiöljyä

Grillattua possun sisäfileetä grillattun paksoin ja kevätsipulin kera

Valmistusohje

Halkaise paksoit pituussuunnassa 2-4 osaan. Pyörittele paksoit ja kevätsipulit kevyesti rypsiöljyssä.

Sekoita soija, hoisin, riisiviinietikka ja togarashi keskenään.

Grillaa sisäfileesoiroja kuumassa grillissä noin 8-10 minuuttia välillä käännellen. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Grillaa paksoit ja kevätsipulit grillissä kauniin värisiksi. Mausta suolalla.

Tarjoa grillatut sisäfileesoirot grillattujen vihannesten ja soija-chilidressingin kera.

Grillattua naudan sisäpaistia, chimichurria ja vihanneksia

Arvostele resepti
7 arvostelua
2-4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Grillattua naudan sisäpaistia, chimichurria ja vihanneksia

1 pkt HK Street Grill Mexican Carne Asada grillipala naudan sisäpaistista

n. 200 g broccoliinia
250 g kirsikkatomaatteja
8 kpl pimientos de padrón -pikkupaprikoita

Chimichurri:

½ dl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
3 kpl kevätsipuleita hienonnettuna
1 kpl chiliä pieninä kuutioina
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl oreganoa hienonnettuna

Grillattua naudan sisäpaistia, chimichurria ja vihanneksia

Valmistusohje

Sekoita kaikki chimichurrin ainekset keskenään ja tarjoile grillatun lihan kastikkeena. Voit käyttää chimichurria myös lihan marinointiin ja penslaamiseen grillauksen aikana.

Grillaa naudan grillipalkit, broccoliinit, kirsikkatomaatit ja pikkupaprikat kaikki yhtä aikaa kuumassa grillissä välillä käännellen. Sitä mukaa kun vihannekset kypsyvät, nostele niitä tarjoiluastiaan. Liha ottaa noin 4 minuuttia, jolloin se on mehevä medium plus. Anna lihan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Kun kaikki vihannekset on nostettu tarjoiluastiaan, pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Viipaloi liha ja asettele vihannesten joukkoon. Tarjoa esimerkiksi grillatun pitaleivän kera.

Georgialaiset possuvartaat ja yrtti-tomaattikastike

Arvostele resepti
49 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 35 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Georgialaiset possuvartaat ja yrtti-tomaattikastike

2 pkt HK Street Grill Georgian Shashlik grillipala Viljaporsaan sisäpaistista

 

Georgialainen yrtti-tomaattikastike:

2-3 kpl suippopaprikoita siemenineen
2 prk / 5 kpl säilyke luumutomaatteja
8-10 valkosipulin kynttä
1 pieni punainen chili
3 rkl punaviinietikkaa
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
3 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 cm piparjuurta raastettuna

Georgialaiset possuvartaat ja yrtti-tomaattikastike

Valmistusohje

Laita kaikki kastikeainekset yleiskoneen kulhoon ja surauta karkeaksi kastikkeeksi. Anna maustua ainakin tunti ennen tarjoilua.

Töki possun varraspalat liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa vartaita noin 6 minuutin ajan välillä käännellen kypsiksi.

Tarjoa grillatut vartaat georgialaisen yrtti-tomaattikastikkeen ja esimerkiksi paahdettujen pottujen kera.

 

Lisää juhlavia reseptejä