Sushin ei aina tarvitse olla kalaa ja äyriäisiä

Sushin ei aina tarvitse olla kalaa ja äyriäisiä

Sushi yhdistetään perinteisesti mereneläviin ja kasviksiin, mutta mikään ei estä rullailemasta näitä herkkuja lihasta. Trendiruoka pulled pork eli nyhtöpossu on varsin käyttökelpoinen liharaaka-aine sushiin, ja siitä onnistuvat hyvin niin maki- kuin uramaki-rullatkin.

Sushin valmistaminen kotona on paljon helpompaa kuin luulisi, ja vappupäivän suolaiseksi herkuksi se on mitä mainioin! Maustamisessa kuljetaan ihan perinteisillä linjoilla, eli soijakastike, wasabi ja inkivääri käyvät hyvin myös pulled pork sushin kyytiläisiksi.

Jos sushi ei ole oikein sinun juttusi, kannattaa kokeilla vietnamilaisia riisipaperirullia. Täytteeksi rulliin sopii pulled porkin lisäksi esimerkiksi ohueksi suikaloitu porkkana, kurkku, kevätsipuli, avokado ja erilaiset salaattiyrtit. Ruokaisuutta saat lisättyä keitetyillä nuudeleilla tai sushiriisillä.

Riisipaperien annetaan ensin hetken aikaa kostua ja pehmetä kylmässä vedessä, jonka jälkeen täytteet asetellaan paperin keskelle ja koko komeus taitellaan tiiviiksi rullaksi.

Makua antavaksi dipiksi kannattaa kokeilla vaikkapa seuraavaa:

1 limen mehu puristettuna

1 valkosipulinkynsi ohuina lastuina

2 rkl hunajaa

0,5 dl soijaa

Riisipaperia löytyy esimerkiksi aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Reseptin pulled porkin valmistamiseen löydät täältä.

Herkullista vappua!

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä