Kaalipata - talvista uuniruokaa parhaimmillaan

Sääennusteen mukaan talvi saapuu vihdoin tulevana viikonloppuna koko maahan, ja sen kunniaksi tehdäänkin pitkään uunissa muhivaa possukaalia. Possun tai naudan niskasta, lavasta, etuselästä, kyljestä tai rinnasta tehdyt suikaleet ja kuutiot vaativat pitkän kypsennysajan, mutta odotus kyllä palkitaan. Liha hautuu suussa sulavan mureaksi ja maistuu taivaalliselta!

Pitkään kypsytettävän lihan ruskistaminen ennen haudutusta ei ole välttämätöntä, mutta sillä saa ruokaan reilusti lisää makua ja ulkonäköä. Alla olevassa reseptissä Rypsiporsas lihasuikaleet haudutetaan uunissa valkokaalin kanssa, joka kypsyessään makeutuu houkuttelevaksi ja pehmenee suussa sulavaksi. Tummalla siirapilla saadaan vielä hieman korostettua makeutta, joka sopii oivallisesti porsaanlihalle.

Possukaali neljälle

  • 1 pkt (n. 400 g) HK Rypsiporsas® Lihasuikale, maustamaton 
  • n. 700 g valkokaalia 
  • 2 sipulia 
  • 2 porkkanaa 
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2-3 tl suolaa 
  • 1 tl kuivattua meiramia 
  • 1 tl kuivattua timjamia 
  • ½ dl tummaa siirappia

Leikkaa kuoritut porkkanat viipaleiksi, suikaloi sipulit ja kaali. Ruskista lihasuikaleet pannulla tilkassa rypsiöljyä ja siirrä pois pannulta. Kuullota pannulla kaalit, sipulit ja porkkanat pienen öljytilkan kera. Sekoita ainekset keskenään voideltuun uunivuokaan tai pataan. Kaada päälle vettä sen verran, että noin 1/3 seoksesta peittyy. Hauduta 175 asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia välillä sekoitellen. Kypsennyksen loppuvaiheessa voit peittää vuoan foliolla, jos ruoka tuntuu saavan liikaa väriä.

Possukaalin lisukkeeksi sopii hyvin keitetyt perunat tai riisi, vaikka se maistuu jo ihan sellaisenaankin. Makeahkon liharuoan kaveriksi kannattaa laittaa tarjolle myös jotain hapanta ja kirpeää, kuten puolukkasurvosta, etikkapunajuuria tai –kurkkuja.

 

 

 

 

Käsittelethän lihaa oikein

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.