Tomi Björckin kermainen pippurilihakastike ja duchesseperunaa

Tällä kertaa Tomi Björck näyttää Lihakoulun blogin lukijoille, kuinka porsaan lihasuikaleista haudutellaan herkullisen kermainen pippurikastike.

Porsaan lihasuikaleet vaativat jonkin verran haudutusta, jotta lopputuloksena olisi mahdollisimman murea liha. Tässä reseptissä voit hyvin valmistaa juhlavat duchesseperunat tai muun haluamasi lisukkeen kastikkeen hauduttamisen aikana. Varsinkin arkena kastikkeen voi mainiosti tarjota vaikkapa perunoiden tai perunamuusin kera.

Kermainen pippurilihakastike ja duchesseperunaa

Arvostele resepti
39 arvostelua
3-4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kermainen pippurilihakastike ja duchesseperunaa
  • 400 g HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kpl sipulia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 dl lihalientä
  • 2 tl tuoretta timjamia
  • 1 rkl sinappia (makeaa)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl ruohosipulia (hienonnettuna)

Duchesseperunat

  • 1 kg perunaa (lapin puikula tai muu jauhoinen lajike)
  • 2 kpl keltuaista
  • 1 dl ruokakermaa
  • 2 rkl voita (huoneenlämpöisenä)
  • 0.5 tl muskottipähkinää (jauhettua)
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Kermainen pippurilihakastike ja duchesseperunaa

Valmistusohje

Kuumenna kasari, lisää lihasuikaleet ja ruskista. Lisää hienonnettu sipuli. Lisää voi ja vehnäjauhot, jatka ruskistamista. Sekoita joukkoon lihaliemi ja kerma, sekä timjami ja sinappi, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduttele hiljalleen 30-45 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Kastikkeen hautuessa voit alkaa valmistamaan duchesseperunoita. Kuori perunat ja keitä suolavedessä kypsiksi. Paseeraa valutetut perunat perunamyllyn tai siivilän läpi. Lisää joukkoon keltuaiset, kerma ja voi, sekoita hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Laita pursotinpussin päähän tylla, lisää perunamassa pussiin ja pursota leivinpaperille ruusukkeita. Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.