Vuodenvaihteen selviytymispakkaus

Vuodenvaihteen selviytymispakkaus

Uusi vuosi ja vanhat kujeet. Nakit kuuluvat uudenvuoden juhlitaan vähän samalla tavalla kuin kinkku kuuluu joulupöytään. Eikä mikään toisaalta olekaan parempaa, kuin kattilallinen höyrytettyjä Aitonakkeja kera jättituubillisen sinappia. No on tietenkin sanomattakin selvää, että perunasalaatti kulkee nakkien kanssa käsi kädessä, valmis tai itsetehty.

Mutta mitä muuta uudenvuoden herkkupöytään voi laittaa kuin nakkeja ja perunasalaattia? Hodarit ainakin maistuvat aina, niin illan kähmyssä kuin seuraavana päivänäkin. Varsinkin, kun näkee ihan vähän vaivaa ja valmistaa Maakarit® Vottosen Vihellyksellä täytettyyn kuumaan koiraan lisäksi makeaa kurkkurelissiä ja paistettua sipulia. Hieman hienostuneempaan juhlakansaan puolestaan iskee takuuvarmasti Carne Apache tacot raikkaalla avokadokreemillä ryyditettynä.

Mikäli ilta äityy todella villiksi ja aamulla pukkaa jäläkitautia eli koistista eli kohmeloa, ei ole syytä vaipua synkkyyteen. Tähänkin vaivaan nimittäin on olemassa lääke; Poutine À la Sininen Lenkki®. Tässä kanadahenkisessä herkussa nimittäin yhdistyy kaikki tarpeelliset ainekset, joita haikean olon taltuttamiseen ihminen tarvitsee.

Vantaa dog

Arvostele resepti
8 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Vantaa dog

1 pkt HK Maakarit® Vottosen Vihellys

4 rkl Thousand Island -kastiketta
4 rkl makeaa kurkkurelissiä
4 rkl paistettua sipulia
4 viipaletta kermajuustoa
sellerisuolaa

Makea kurkkurelissi:

1 kurkku
1 punainen chili
1 valkosipulin kynsi
½ salaattisipuli
½ pnt tilliä
1 dl sokeria
½ dl väkiviinaetikkaa
½ dl vettä

Paistettu sipuli:

1 iso sipuli
1 rkl voita
1 tl sokeria
suolaa

Vantaa dog

Valmistusohje

Pilko kurkku ja salaattisipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua chili, tilli ja valkosipuli hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki keskenään.

Kiehauta sokeri, vesi ja etikka ja kaada kuuma etikkaliemi vihannesten päälle, sekoita. Jäähdytä relissi nopeasti ja anna tekeytyä muutama tunti.

Viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Lisää pannulle voi, sipuli, sokeri ja suola. Paista sipuleihin kullanruskea paistopinta. Pidä lämpimänä.

Paista Vottosen vihellykset paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kauniin värisiksi ja läpikuumiksi. Lämmitä sämpylät uunissa tai mikrossa.

Laita juustoviipaleet sämpylän pohjalle ja kuuma makkara päälle. Kokoa päälle thousand island -kastike, paistettu sipuli ja makea kurkkurelissi. Ripottele päälle lopuksi sellerisuolaa.

Meksikolainen tartar - Carne Apache

Arvostele resepti
1 arvostelu
4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Meksikolainen tartar - Carne Apache

250 g HK Ehta® Takuumurea naudan paahtopaistipala

1 limen mehu ja kuori
1 vihreä chili
1/2 korianteria
50 g inkivääriä
½ punasipuli
½ kurkku
1/2 dl oliiviöljyä
4 kpl pieniä tortillalettuja

Avocadocreme:

2 avocadoa
½ limen mehu
1 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl tabascoa
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:

korianteria koristeluun
paperin ohueksi leikattua tuoretta jalapenoa

Meksikolainen tartar - Carne Apache

Valmistusohje

Avokadocreme:

Soseuta avokado ja lisää jogurtti. Mausta limen mehulla, tabascolla, suolalla ja mustapippurilla.

Tartar:

Tartaria valmistaessa on huolehdittava siitä, että raaka-aine pysyy koko valmistuksen ajan mahdollisimman kylmänä. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja jauha liha lihamyllyllä karkealla terällä. Voit myös leikata lihan silpuksi terävällä veitsellä. Hienonna joukkoon chili, punasipuli, korianteri, kurkku ja inkivääri. Mausta limen mehulla ja kuorella, oliiviöljyllä sekä suolalla. Grillaa tortillat ja kokoa annos. Ripottele päälle lopuksi korianterin lehtiä ja ohueksi leikattua jalapenoa.

 

Poutine À la Sininen Lenkki®

Arvostele resepti
11 arvostelua
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 40 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Poutine À la Sininen Lenkki®

1 pkt HK Sininen Lenkki® Perinteinen

800 g ranskalaisia perunoita
100 g suolakurkkuja kuutioituna
1 sipuli silputtuna
2 l syväpaistoöljyä

Ruskea kastike:

60 g vehnäjauhoja
60 g voita
1 rkl voita paistamiseen
1 dl suolakurkkulientä
9 dl mietoa lihalientä
1 tl suolaa

Juustokastike:

1 pkt voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa
1 dl kuohukermaa

Poutine À la Sininen Lenkki®

Valmistusohje

Sulata paistinpannulla voi. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin, kaada joukkoon lihaliemi ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä.

Laita Koskenlaskija ja kerma kattilaan ja sulata juoksevaksi koko ajan sekoittaen. Pidä lämpimänä.

Frittaa makkarat ja ranskalaiset frittikeittimessä tai kattilassa 180 asteessa noin 4 minuuttia. Mausta suolalla.

Laita tarjoiluastiaan (mielellään kartonkinen grillirasia) pohjimmaiseksi makkaraperunat. Lorauta päälle reilulla kädellä ruskeata kastiketta ja juustokastiketta sekä koristele koko komeus sipulisilpulla ja kuutioiduilla suolakurkuilla. Ainoa oikea ruokajuoma Suomi-Poutinen kanssa on maito, mielellään täysrasvainen.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.