Lihalähettiläät - Kiinalainen possuwokki
Kiinalainen possuwokki jaksaa aina hämmästyttää kiinalaisissa ravintoloissa mureudellaan ja pehmeällä rakenteellaan. Salainen ainesosa tähän laadukkaan lihan ohella on ruokasooda. Ripaus ruokasoodaa nostaa lihan pH:ta mikä parantaa vedenpidätyskykyä, jolloin liha pysyy mehevämpänä. Lihasta tulee näin todella mureaa ilman pitkiä haudutusaikoja. Tämä resepti on tehty yhteistyössä Lihalähettiläidemme Veljekset Pontevien, eli Mika Roiton ja Pekka Salmelan kanssa. Mika ja Pekka ovat legendaarisen tamperelaisen liharavintola Huberin ravintoloitsijoita ja he tietävät lihan valmistuksesta kaiken, mitä siitä tarvitsee ihmisen tietää.
1. vaihe
Leikkaa kalvoton possunfilee pituussuunnassa kahteen osaan. Viipaloi fileepalat ohuiksi siivuiksi.
2. vaihe
Laita viipaleet kulhoon ja ripottele päälle ruokasoodaa. Sekoita huolellisesti. Ruokasooda nostaa liha pH:ta, joka mureuttaa lihaa tehokkaasti.
3. vaihe
Valmista soijamarinadi ja sekoita se lihan joukkoon. Anna maustua ja mureutua noin 20 minuuttia.
4. vaihe
Sekoita mukaan maissitärkkelys ja paista possuviipaleet peinissä erissä reilussa öljyssä. kunnes niissä on rapeapaistopinta.
5. vaihe
Wokkaa kasvikset ja yhdistä kypsät possuviipaleet kasvisten kanssa.
6. vaihe
Mausta wokki hapan-imeläkastikkeella ja tarjoa paistetun riisin kera.