• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Lihakoulu
  • Lihalähettiläät - Rapea possunniska

Lihalähettiläät - Rapea possunniska

Ylikypsä possunniska on mainio ja monipuolinen ruoka. Kokonaisena kypsennetystä niskasta saa leikattua esimerkiksi suussa sulavat pihvit, jotka voi paistaa rapsakoiksi pannulla ja tarjota täyteläisen kermaisen pippurikastikkeen kera. Possunniska, eli kansankielellä kassler kannattaa jäähdyttää täysin kylmäksi liemessään, jolloin se ennättää hyvin maustumaan ja liha pysyy mehevänä. Lihasta saa leikattua tarvittavan määrän ja säästää lopun seuraavaa ruokailua varten. Tämä resepti on tehty yhteistyössä Lihalähettiläidemme Veljekset Pontevien, eli Mika Roiton ja Pekka Salmelan kanssa. Mika ja Pekka ovat legendaarisen tamperelaisen liharavintola Huberin ravintoloitsijoita ja he tietävät lihan valmistuksesta kaiken, mitä siitä tarvitsee ihmisen tietää.

1. vaihe

Hiero lihan pintaan reilusti suolaa ja rouhitua mustapippuria ja siirrä liha uunivuokaan.

2. vaihe

Kiehauta vedestä ja sipuleista mausteliemi. Mausta liemi suolalla.

3. vaihe

Kaada kiehuva mausteliemi lihan päälle niin, että liha peittyy liemeen kokonaan.

4. vaihe

Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa vähintään kolme tuntia tai kunnes liha on pehmeän mureaa.

5. vaihe

Jäähdytä possunniska liemessään yön yli.

6. vaihe

Leikkaa kylmästä lihasta noin 2 cm paksuisia viipaleita ja pasita viipaleet vaahtoavassa voissa, kunnes niissä on kauniin paahtuneet ja rapeat pinnat. Valele possuviipaleita vaahtoavalla voilla paistamisen aikana ja mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

7. vaihe

Tarjoa rapeat possupihvit kermaisen pippurikastikkeen ja paahdettujen vihannesten kera.

Jaa
Tulosta

Kokeile reseptejä

Sinua saattaisi kiinnostaa

HK Naudan Ulkofilee

HK Naudan Ulkofilee

HK Naudan entrecote

HK Naudan entrecote

HK Viljaporsaan Uuniliha

HK Viljaporsaan Uuniliha

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste