Lihalähettiläät - Rapea possunniska
Ylikypsä possunniska on mainio ja monipuolinen ruoka. Kokonaisena kypsennetystä niskasta saa leikattua esimerkiksi suussa sulavat pihvit, jotka voi paistaa rapsakoiksi pannulla ja tarjota täyteläisen kermaisen pippurikastikkeen kera. Possunniska, eli kansankielellä kassler kannattaa jäähdyttää täysin kylmäksi liemessään, jolloin se ennättää hyvin maustumaan ja liha pysyy mehevänä. Lihasta saa leikattua tarvittavan määrän ja säästää lopun seuraavaa ruokailua varten. Tämä resepti on tehty yhteistyössä Lihalähettiläidemme Veljekset Pontevien, eli Mika Roiton ja Pekka Salmelan kanssa. Mika ja Pekka ovat legendaarisen tamperelaisen liharavintola Huberin ravintoloitsijoita ja he tietävät lihan valmistuksesta kaiken, mitä siitä tarvitsee ihmisen tietää.
1. vaihe
Hiero lihan pintaan reilusti suolaa ja rouhitua mustapippuria ja siirrä liha uunivuokaan.
2. vaihe
Kiehauta vedestä ja sipuleista mausteliemi. Mausta liemi suolalla.
3. vaihe
Kaada kiehuva mausteliemi lihan päälle niin, että liha peittyy liemeen kokonaan.
4. vaihe
Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa vähintään kolme tuntia tai kunnes liha on pehmeän mureaa.
5. vaihe
Jäähdytä possunniska liemessään yön yli.
6. vaihe
Leikkaa kylmästä lihasta noin 2 cm paksuisia viipaleita ja pasita viipaleet vaahtoavassa voissa, kunnes niissä on kauniin paahtuneet ja rapeat pinnat. Valele possuviipaleita vaahtoavalla voilla paistamisen aikana ja mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
7. vaihe
Tarjoa rapeat possupihvit kermaisen pippurikastikkeen ja paahdettujen vihannesten kera.