Lihalähettiläät - Sunday Roast
Sunday roast on varsinkin Briteissä todella suosittu sunnuntairuoka, joka löytyy likipitäen jokaisen sikäläisen ravintolan sunnuntailistalta. Lisukkeena paistin kanssa tarjoillaan usein yorkshire puddingia ja tuhtia ”gravya”, mutta tässä reseptissä on ehdotus hieman kevyemmästä ja raikkaammasta tyylistä. Paistia kannattaa valmistaa isompi erä kerralla ja jatkojalostaa sitä kylmänä leipien päälle tai salaatteihin. Tämä resepti on tehty yhteistyössä Lihalähettiläidemme Veljekset Pontevien, eli Mika Roiton ja Pekka Salmelan kanssa. Mika ja Pekka ovat legendaarisen tamperelaisen liharavintola Huberin ravintoloitsijoita ja he tietävät lihan valmistuksesta kaiken, mitä siitä tarvitsee ihmisen tietää.
1. vaihe
Lihapalan koosta riippuen, leikkaa liha noin 6 sentin paksuisiksi tangoiksi.
2. vaihe
Mausta lihat kauttaaltaan reilusti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. vaihe
Paista lihaan kuumalla pannulla tilkassa rypsiöljyä kunnon paistopinnat. Lisää pannulle voita tuomaan makua. Pyörittele lihaa vaahtoavassa voissa.
4. vaihe
Laita liha uunivuokaan paistorasvan kanssa ja kypsennä 85-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on paistomittarilla mitattuna 58-astetta.
5. vaihe
Anna paistin vetäytyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Tarkista lihan syyn suunnat ja leikkaa lihasta poikkisyyhyn ohutta viipaletta.
6. vaihe
Tarjoa liha esimerkiksi raikkaan vihersalaatin, mehustettujen tomaattien sekä paistikastikkeen kera.