• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Lihakoulu
  • Lihalähettiläät - Sunday Roast

Lihalähettiläät - Sunday Roast

Sunday roast on varsinkin Briteissä todella suosittu sunnuntairuoka, joka löytyy likipitäen jokaisen sikäläisen ravintolan sunnuntailistalta. Lisukkeena paistin kanssa tarjoillaan usein yorkshire puddingia ja tuhtia ”gravya”, mutta tässä reseptissä on ehdotus hieman kevyemmästä ja raikkaammasta tyylistä. Paistia kannattaa valmistaa isompi erä kerralla ja jatkojalostaa sitä kylmänä leipien päälle tai salaatteihin. Tämä resepti on tehty yhteistyössä Lihalähettiläidemme Veljekset Pontevien, eli Mika Roiton ja Pekka Salmelan kanssa. Mika ja Pekka ovat legendaarisen tamperelaisen liharavintola Huberin ravintoloitsijoita ja he tietävät lihan valmistuksesta kaiken, mitä siitä tarvitsee ihmisen tietää.

1. vaihe

Lihapalan koosta riippuen, leikkaa liha noin 6 sentin paksuisiksi tangoiksi.

2. vaihe

Mausta lihat kauttaaltaan reilusti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. vaihe

Paista lihaan kuumalla pannulla tilkassa rypsiöljyä kunnon paistopinnat. Lisää pannulle voita tuomaan makua. Pyörittele lihaa vaahtoavassa voissa.

4. vaihe

Laita liha uunivuokaan paistorasvan kanssa ja kypsennä 85-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on paistomittarilla mitattuna 58-astetta.

5. vaihe

Anna paistin vetäytyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Tarkista lihan syyn suunnat ja leikkaa lihasta poikkisyyhyn ohutta viipaletta.

6. vaihe

Tarjoa liha esimerkiksi raikkaan vihersalaatin, mehustettujen tomaattien sekä paistikastikkeen kera.

Jaa
Tulosta

Kokeile reseptejä

Sinua saattaisi kiinnostaa

HK Naudan Ulkofilee

HK Naudan Ulkofilee

HK Naudan entrecote

HK Naudan entrecote

HK Viljaporsaan Uuniliha

HK Viljaporsaan Uuniliha

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste