Lihalähettiläät - Tartar ja worchestershiremajoneesi
Tartar on alkuruokaklassikko, joka ei suuremmin esittelyjä kaipaa. Tapoja valmistukseenkin on useita, eikä homma jää kiinni välineistä. Helpoimmin tartarin teko hoituu karkealla reikälevyllä varustetulla lihamyllyllä, mutta terävä veitsi sopii asiaan myös. Veistä käyttäessä on kaksi tapaa. Entisaikoina lihan raaputtaminen oli ainoa hyväksytty tapa tehdä tartar, mutta kun liha on laadukasta ja mureaa, hienoksi leikkaaminen toimii jopa paremminkin. Tartarissa laadukas ja tuore liha onkin ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Yleinen virhe tartaria valmistaessa on lihan liika maustaminen. Suola, mustapippuri ja tilkka oliiviöljyä riittää maustamiseen ja muilla lisukkeilla tuodaan annokseen muut maut. Vaikka tartar onkin tarjoiltu yleensä alkuruokana, on se myös erinomainen pääruoka. Tämän reseptin määrät on ajateltu alkuruokakokoisia annoksia varten.
1. vaihe
Jauha kylmä liha lihamyllyn läpi laipan koosta riippuen 1-2 kertaa. Voit myös leikata lihan terävällä veitsellä hienoksi tai raaputtaa vanhan liiton tyyliin.
2. vaihe
Mausta liha laadukkaaalla oliiviöljyllä, sekä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna maustua muutaman minuutin ajan.
3. vaihe
Kokoa tartar lautasille. Tarjoile kapristen, pikkelöidyn sipulin, yrttien, worchestrshiremajoneesin ja goudan kera.