Kylmäketju

Liha pysyy moitteettomassa kunnossa, kun kylmäketjusta pidetään huolta koko kuljetuksen, varastoinnin ja vähittäiskaupassa esilläolon ajan. Kaupasta kylmäketju jatkuu ruokapöytääsi asti, joten lihan oikeaoppisesta säilyttämisestä kaupan hyllystä tai tiskistä eteenpäin vastaat sinä. Siksi kaupassa lihaostokset kannattaa tehdä vasta lopuksi, kun taas kotona liha on siirrettävä jääkaappiin ensimmäisten ostosten joukossa. Samassa yhteydessä on myös hyvä tarkistaa jääkaappisi lämpötila. Monet vievät kesällä lihaa mökeilleen. Tuorelihaa ja lihavalmisteita kuljetettaessa kylmäketjusta on huolehdittava erityisen tarkasti eli pidettävä kylmälaukku tarpeeksi kylmänä koko matkan ajan. Kylmälaukku ei silti sovellu lihan pidempiaikaiseen säilytykseen.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.