Kalvon poistaminen naudan sisäfileestä

Naudan sisäfileen pinnassa oleva sitkeä kalvo kannattaa poistaa ennen fileen kypsentämistä. Toimenpide onnistuu seuraavin ohjein.

1. Vaihe

Aseta filee leikkuulaudalle kalvopuoli ylöspäin ja viillä veitsellä fileen ja sen päässä olevan kiinnikeosan välistä. Pidä toisella kädellä kiinnikeosasta kiinni.

2. Vaihe

Käännä filee kalvopuoli alaspäin ja viillä kiinnikeosa lähes irti. Älä leikkaa kiinnikepalaa kokonaan irti, jottei leikkuulautaa vasten oleva kalvo katkea.

3. Vaihe

Käännä veitsen terä toiseen suuntaan ja pidä veitsen kulma hyvin pienenä leikkuulautaan nähden. Pidä toisella kädellä kiinni fileen kiinnikeosasta.

4. Vaihe

Liikuta veistä edestakaisin liikkein lautaa vasten, pidä toisella kädellä irtoavaa kalvoa kireällä liikuttaen sitä samalla vastakkaisiin suuntiin veitsen kanssa. Ole tarkkana ettet leikkaa kalvoa poikki.

5. Vaihe

Toista vaiheen neljä liikettä kunnes kalvo on kokonaan irti. Kiinnikeosan lihasta voit leikata esimerkiksi suikaleita tai pieniä pihvejä.


Katso ohjeet myös naudan sisäfileen ruskistamiseen, maustamiseen ja sitomiseen.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.