Kalvon poistaminen naudan ulkofileestä

Naudan ulkofileen pinnassa olevan kalvon voit poistaa terävällä veitsellä ja seuraavin ohjein.

1. Vaihe

Työnnä teräväkärkinen veitsi kalvon ja lihan väliin.

2. Vaihe

Viillä kalvoa irti lihasta veitsen terän ollessa vaakatasossa. Pidä toisella kädellä kiinni irtoavasta kalvosta ja pidä se kireänä. Viillä kalvo irti fileen päähän saakka.

3. Vaihe

Käännä veitsen terä toiseen suuntaan ja viillä kalvon toinenkin pää irti. Pidä edelleen toisella kädellä kalvoa kireällä.

4. Vaihe

Toista kuvien 1-3 vaiheita, kunnes kalvo on kokonaan poistettu.

Katso ohjeet myös naudan ulkofileen leikkaamiseen, maustamiseen sekä paistamiseen.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.