Kalvon poistaminen porsaan poskesta
Porsaan ja naudan poskiliha on mureaa, kun sitä hauduttaa riittävän pitkään. Ennen kypsennystä sen pinnasta on kuitenkin poistettava sitkeä kalvo.
1. Vaihe

Porsaan poskilihaksen pinnassa olevan kalvon saa poistettua pienellä ja teräväkärkisellä veitsellä.
2. Vaihe

Työnnä veitsen kärki kalvon ja lihan väliin.
3. Vaihe

Viillä kalvo lihasta irti. Pidä toisella kädellä kalvoa kireällä, niin sen irrottaminen sujuu helpommin.
4. Vaihe

Myös poskilihaksen toisella puolella olevat, osin lihan sisälle menevät kalvot saat poistettua pienellä ja teräväkärkisellä veitsellä.
Katso ohjeet myös porsaan poskien ruskistamiseen ja hauduttamiseen.
Muut käsittelyvinkit

Kypsennetyn porsaanfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kalvon poistaminen porsaan ulkofileestä

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen porsaan poskesta
Kypsän lihan grillaaminen

Porsaan ulkofileen suikalointi

Pulled pork

Porsaanfileen marinointi

Porsaan ulkofileen leikkaaminen

Porsaan ulkofileen sitominen

Porsaan sisäfileen leikkaaminen

Porsaanfileen maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Porsaan niskan marinointi

Porsaanpaistin maustaminen

Ribsien grillaaminen

Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla

Porsaanpihvin paistaminen pannulla

Porsaanpaistin ruskistaminen pannulla

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Porsaan poskilihojen hauduttaminen

Porsaan niskan ja etuselän hauduttaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Porsaan lavan hauduttaminen

Porsaan poskilihojen ruskistaminen

Porsaan fileepihvien grillaaminen

Porsaan niskan grillaaminen

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Porsaanfileen grillaaminen

Kypsennetyn porsaan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn porsaanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Joulukinkun valmistaminen