Kalvon poistaminen porsaan ulkofileestä
Porsaan ulkofileen kalvon poistaminen ei aina ole suositeltavaa, sillä silloin menetetään myös kalvon päällä oleva lihaa mehevöittävä rasva. Jos fileestä leikataan esimerkiksi suikaleita, kannattaa fileen kalvo poistaa seuraavin ohjein.
1. Vaihe

Työnnä terävän veitsen kärki kalvon ja fileen väliin.
2. Vaihe

Viillä kalvoa irti lihasta veitsen terän ollessa vaakatasossa. Pidä toisella kädellä kiinni irtoavasta kalvosta ja pidä se kireänä. Viillä kalvo irti fileen päähän saakka.
3. Vaihe

Käännä veitsen terä toiseen suuntaan ja viillä kalvon pala kokonaan irti. Pidä edelleen toisella kädellä kalvoa kireänä.
4. Vaihe

Toista vaiheita 1-3 kunnes kalvo on kokonaan poistettu.
Katso ohjeet myös porsaan ulkofileen sitomiseen, leikkaamiseen ja paistamiseen.
Sopivat reseptit
Sopivat tuotteet
Lue myös
Muut käsittelyvinkit

Kypsennetyn porsaanfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kalvon poistaminen porsaan ulkofileestä

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen porsaan poskesta
Kypsän lihan grillaaminen

Porsaan ulkofileen suikalointi

Pulled pork

Porsaanfileen marinointi

Porsaan ulkofileen leikkaaminen

Porsaan ulkofileen sitominen

Porsaan sisäfileen leikkaaminen

Porsaanfileen maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Porsaan niskan marinointi

Porsaanpaistin maustaminen

Ribsien grillaaminen

Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla

Porsaanpihvin paistaminen pannulla

Porsaanpaistin ruskistaminen pannulla

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Porsaan poskilihojen hauduttaminen

Porsaan niskan ja etuselän hauduttaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Porsaan lavan hauduttaminen

Porsaan poskilihojen ruskistaminen

Porsaan fileepihvien grillaaminen

Porsaan niskan grillaaminen

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Porsaanfileen grillaaminen

Kypsennetyn porsaan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn porsaanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Joulukinkun valmistaminen