Kypsennetyn porsaan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen
Porsaan sisäfileen on annettava levätä rauhassa ennen leikkaamista ja leikkaaminen on tehtävä lihan syyrakennetta vastaan.
1. Vaihe

Fileen lihassyyt kulkevat vinottain ja leikkuusuunnan on oltava syiden kulkusuunnan vastainen.
2. Vaihe

Kun fileen antaa vetäytyä foliossa 15-20 minuuttia, lihasnesteet "rauhoittuvat" lihan sisällä ja lämpötila tasaantuu. Näin lihasta ei irtoa nestettä leikattaessa ja se pysyy mehukkaana.
3. Vaihe

Jos lihan leikkaa heti kypsentämisen jälkeen, sen lämpötila ei ole vielä ehtinyt tasaantua ja kypsyys on epätasainen. Lihasta irtoaa leikattaessa nestettä ja viipaleista tulee kuivia.
Katso ohjeet myös porsaanfileen marinointiin ja grillaamiseen.
Sopivat reseptit
Lue myös
Muut käsittelyvinkit

Kypsennetyn porsaanfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kalvon poistaminen porsaan ulkofileestä

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen porsaan poskesta
Kypsän lihan grillaaminen

Porsaan ulkofileen suikalointi

Pulled pork

Porsaanfileen marinointi

Porsaan ulkofileen leikkaaminen

Porsaan ulkofileen sitominen

Porsaan sisäfileen leikkaaminen

Porsaanfileen maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Porsaan niskan marinointi

Porsaanpaistin maustaminen

Ribsien grillaaminen

Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla

Porsaanpihvin paistaminen pannulla

Porsaanpaistin ruskistaminen pannulla

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Porsaan poskilihojen hauduttaminen

Porsaan niskan ja etuselän hauduttaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Porsaan lavan hauduttaminen

Porsaan poskilihojen ruskistaminen

Porsaan fileepihvien grillaaminen

Porsaan niskan grillaaminen

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Porsaanfileen grillaaminen

Kypsennetyn porsaan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn porsaanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Joulukinkun valmistaminen