Naudan lavan keittäminen

Naudan luuton tai luullinen lapa vaatii pitkän kypsennysajan. Odotus kuitenkin palkitaan suussasulavalla lopputuloksella.
1. Vaihe

Laita lapa kattilaan, jossa on kylmää vettä sen verran että liha reilusti peittyy. Laita kattila liedelle ja kuumenna liesi.
2. Vaihe

Kun vesi alkaa kuumentua, pintaan muodostuu vähitellen harmaata vaahtoa, joka on lihasta irtoavaa ja hyytynyttä valkuaista. Tässä vaiheessa liettä kannattaa laittaa jo pienemmälle, ettei vesi pääse kiehumaan. Kun vesi ei kiehu, vaahto on helppo kuoria pinnalta kauhalla tai reikäkauhalla, eikä se pääse sekoittumaan veteen. Näin saat liemestä kirkkaan.
3. Vaihe

Kun kaikki vaahto on kuorittu pois, lisää joukkoon liemijuureksia, musta- ja maustepippureita sekä muutama laakerinlehti ja suolaa. Keittoaika suuremmalle lapapalalle on noin 1-1,5 h/kg, mutta voit varmistaa kypsyyden käyttämällä lihalämpömittaria. Kypsän lapalihan sisälämpötila on 80-85 astetta.
Muut käsittelyvinkit

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen naudan rinnasta
Kypsän lihan grillaaminen

Kalvon poistaminen naudan sisäfileestä

Kalvon poistaminen naudan ulkofileestä

Naudan ulkofileen leikkaaminen

Naudanfileen maustaminen

Naudan kyljen maustaminen

Naudanpaistin kuutioiminen

Naudanfileen sitominen

Naudan entrecôten marinointi

Naudan ulkofileen marinointi

Naudan lavan kuutioiminen

Naudan paahtopaistin maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Naudan entrecôten leikkaaminen

Naudan sisäfileen leikkaaminen pihveiksi

Paistin sitominen

Ribsien grillaaminen

Kokonaisen naudanfileen grillaaminen

Naudan häntien hauduttaminen

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Naudan entrecôten paistaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Naudan rinnan keittäminen

Naudan ulkofileen paistaminen

Naudanpaistin ruskistaminen pannulla

Naudan lavan keittäminen

Naudan fileepihvien paistaminen pannulla

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Naudan häntien ruskistaminen pannulla

Naudan paahtopaistin grillaaminen

Naudan sisäfileen paistaminen

Kypsennetyn naudan ulkofileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Naudanpihvin grillaaminen

Kypsennetyn naudanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn naudan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen