Naudan sisäfileen leikkaaminen pihveiksi

Naudan sisäfileen leikkaamisessa on tärkeää tarkistaa fileen lihassyiden kulkusuunta ja leikata pihvit poikkisyin.

1. Vaihe

Naudan sisäfileen lihassyyt eivät kulje suoraan fileen suuntaisesti vaan vinottain. Punaisessa lihassa lihassyiden kulkusuunta erottuu helposti, ja leikkuukulma on on helppo tehdä syiden vastaisesti.

2. Vaihe

Kun pihvit leikataan lihassyiden kulkusuunnan vastaisesti, lihassyyn pituus jää pihvissä mahdollisimman lyhyeksi. Näin pihvistä tulee mureampi.

3. Vaihe

Naudan sisäfileepihvi ei nuijimista kaipaa, vaan ne ainoastaan painellaan kevyesti muotoonsa ennen paistamista.

Katso ohjeet myös:
Naudan fileepihvin paistamiseen
Naudanpihvin grillaamiseen

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.