Naudan sisäfileen paistaminen
Naudan sisäfilee kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittamista. Näin siihen saadaan enemmän makua ja ulkonäköä.
1. Vaihe

Naudan sisäfileen voit maustaa suolalla ja mustapippurilla joko ennen ruskistamista tai sen jälkeen. Muita mausteita sisäfilee ei juuri kaipaa.
2. Vaihe

Kuumenna pannulla rypsiöljyä ja nokare voita. Pannu on riittävän kuuma, kun voi alkaa hieman ruskistua.
3. Vaihe

Anna fileen ruskistua ensin rauhassa yhdeltä puolelta. Sitä ei tarvitse koko ajan käännellä
4. Vaihe

Käännä filee ja anna sen ruskistua myös toiselta puolelta. Ruskista filee kauttaaltaan.
5. Vaihe

Ruskista myös fileen päädyt. Siirrä liha uuninkestävään astiaan ja kypsennä loppuun 120 asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää noin 55-58 astetta. Näin liha on vetäytymisen jälkeen sisältä punertavaa. Jos haluat fileen täysin kypsäksi, anna sisälämpötilan nousta 65 asteeseen.
Katso ohjeet myös kypsennetyn naudan sisäfileen vetäytymiseen ja leikkaamiseen.
Muut käsittelyvinkit

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen naudan rinnasta
Kypsän lihan grillaaminen

Kalvon poistaminen naudan sisäfileestä

Kalvon poistaminen naudan ulkofileestä

Naudan ulkofileen leikkaaminen

Naudanfileen maustaminen

Naudan kyljen maustaminen

Naudanpaistin kuutioiminen

Naudanfileen sitominen

Naudan entrecôten marinointi

Naudan ulkofileen marinointi

Naudan lavan kuutioiminen

Naudan paahtopaistin maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Naudan entrecôten leikkaaminen

Naudan sisäfileen leikkaaminen pihveiksi

Paistin sitominen

Ribsien grillaaminen

Kokonaisen naudanfileen grillaaminen

Naudan häntien hauduttaminen

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Naudan entrecôten paistaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Naudan rinnan keittäminen

Naudan ulkofileen paistaminen

Naudanpaistin ruskistaminen pannulla

Naudan lavan keittäminen

Naudan fileepihvien paistaminen pannulla

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Naudan häntien ruskistaminen pannulla

Naudan paahtopaistin grillaaminen

Naudan sisäfileen paistaminen

Kypsennetyn naudan ulkofileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Naudanpihvin grillaaminen

Kypsennetyn naudanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn naudan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen