Naudan ulkofileen leikkaaminen
Fileen lihassyiden kulkusuunta kannattaa tarkistaa ennen pihveiksi leikkaamista.
1. Vaihe

Naudan ulkofileessä lihassyyt eivät kulje fileen suuntaisesti, vaan sivulta katsottuna loivasti vinoon.
2. Vaihe

Lihassyyt kulkevat vinoon myös päältäpäin katsottaessa, ja syiden kulkusuunta on otettava huomioon filettä leikattaessa.
3. Vaihe

Veitsen terän suunta on oltava lihassyiden kulkusuunnan vastainen, jolloin lihassyy jää leikatussa pihvissä mahdollisimman lyhyeksi. Näin sadaan mureampi lopputulos kypsentämisen jälkeen.
Katso ohjeet myös naudanpihvin paistamiseen ja grillaamiseen
Muut käsittelyvinkit

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen naudan rinnasta
Kypsän lihan grillaaminen

Kalvon poistaminen naudan sisäfileestä

Kalvon poistaminen naudan ulkofileestä

Naudan ulkofileen leikkaaminen

Naudanfileen maustaminen

Naudan kyljen maustaminen

Naudanpaistin kuutioiminen

Naudanfileen sitominen

Naudan entrecôten marinointi

Naudan ulkofileen marinointi

Naudan lavan kuutioiminen

Naudan paahtopaistin maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Naudan entrecôten leikkaaminen

Naudan sisäfileen leikkaaminen pihveiksi

Paistin sitominen

Ribsien grillaaminen

Kokonaisen naudanfileen grillaaminen

Naudan häntien hauduttaminen

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Naudan entrecôten paistaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Naudan rinnan keittäminen

Naudan ulkofileen paistaminen

Naudanpaistin ruskistaminen pannulla

Naudan lavan keittäminen

Naudan fileepihvien paistaminen pannulla

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Naudan häntien ruskistaminen pannulla

Naudan paahtopaistin grillaaminen

Naudan sisäfileen paistaminen

Kypsennetyn naudan ulkofileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Naudanpihvin grillaaminen

Kypsennetyn naudanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn naudan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen