Naudan ulkofileen paistaminen
Naudan ulkofilee kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittamista. Näin siihen saadaan enemmän makua ja ulkonäköä.
1. Vaihe

Jos olet marinoinut lihan tai käytät valmiiksi marinoitua, pyyhi paperilla ylimääräinen marinadi pois lihan pinnasta.
2. Vaihe

Pannu saa olla hyvin kuuma! Näin liha ei ehdi jäähdyttää pannua liiaksi ja ruskistaminen onnistuu. Laita kuumalle pannulle tilkka rypsiöljyä.
3. Vaihe

Laita huoneenlämpöinen filee pannulle ja anna sen rauhassa ruskistua. Lihaa ei tarvitse koko ajan käännellä.
4. Vaihe

Käännä filee toiselle kyljelleen, sitä mukaa kun ruskistuminen etenee. Voit lisätä ruskistumisen loppuvaiheessa pannulle myös nokareen voita kauniimman paistopinnan saamiseksi.
5. Vaihe

Siirrä ruskistettu filee uuninkestävään astiaan. Laita pannulle tuoreita yrttejä ja pidä pannua vielä hetki liedellä. Yrtit antavat makua paistorasvaan, joka kaadetaan fileen päälle uunikypsennyksen ajaksi. Jatka kypsentämistä 120 asteisessa uunissa. Sisältä punertava filee otetaan uunista vetäytymään, kun lihalämpömittari näyttää 55 astetta. Kypsän fileen sisälämpötila on 65 astetta. Lue tarkemmat ohjeet naudan ulkofileen vetäytymiseen ja leikkaamiseen.
Kertaa ohjeet myös kalvon poistamiseen naudan ulkofileestä, sen maustamiseen, sitomiseen ja grillaamiseen.
Muut käsittelyvinkit

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen naudan rinnasta
Kypsän lihan grillaaminen

Kalvon poistaminen naudan sisäfileestä

Kalvon poistaminen naudan ulkofileestä

Naudan ulkofileen leikkaaminen

Naudanfileen maustaminen

Naudan kyljen maustaminen

Naudanpaistin kuutioiminen

Naudanfileen sitominen

Naudan entrecôten marinointi

Naudan ulkofileen marinointi

Naudan lavan kuutioiminen

Naudan paahtopaistin maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Naudan entrecôten leikkaaminen

Naudan sisäfileen leikkaaminen pihveiksi

Paistin sitominen

Ribsien grillaaminen

Kokonaisen naudanfileen grillaaminen

Naudan häntien hauduttaminen

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Naudan entrecôten paistaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Naudan rinnan keittäminen

Naudan ulkofileen paistaminen

Naudanpaistin ruskistaminen pannulla

Naudan lavan keittäminen

Naudan fileepihvien paistaminen pannulla

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Naudan häntien ruskistaminen pannulla

Naudan paahtopaistin grillaaminen

Naudan sisäfileen paistaminen

Kypsennetyn naudan ulkofileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Naudanpihvin grillaaminen

Kypsennetyn naudanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn naudan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen