Naudanfileen sitominen
Naudanfileen voi sitoa ennen kypsentämistä. Näin se säilyttää ryhtinsä kypsentämisen aikana.
1. Vaihe

Mausta filee suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi esimerkiksi timjamilla ja valkosipulilla. Vie paistinarun pää fileen pään alta.
2. Vaihe

Tee fileen päähän paistinarusta lenkki ja solmi se kiinni tiukasti.
3. Vaihe

Tee paistinaruun silmukka ja pujota se fileen ympärille äsken tehdyn solmun yli. Kiristä silmukka tiukasti lihan ympärille.
4. Vaihe

Tee naruun uusi silmukka, pujota se edellisen silmukan yli ja kiristä. Toista tätä vaijetta kunnes pääset fileen toiseen päähän saakka.
5. Vaihe

Tee viimeisen silmukan päälle vielä umpisolmu, jotta naru pysyy tiukasti kiinni.
Katso ohjeet myös naudanfileen ruskistamiseen, grillaamiseen sekä vetäytymiseen ja leikkaamiseen.
Muut käsittelyvinkit

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen naudan rinnasta
Kypsän lihan grillaaminen

Kalvon poistaminen naudan sisäfileestä

Kalvon poistaminen naudan ulkofileestä

Naudan ulkofileen leikkaaminen

Naudanfileen maustaminen

Naudan kyljen maustaminen

Naudanpaistin kuutioiminen

Naudanfileen sitominen

Naudan entrecôten marinointi

Naudan ulkofileen marinointi

Naudan lavan kuutioiminen

Naudan paahtopaistin maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Naudan entrecôten leikkaaminen

Naudan sisäfileen leikkaaminen pihveiksi

Paistin sitominen

Ribsien grillaaminen

Kokonaisen naudanfileen grillaaminen

Naudan häntien hauduttaminen

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Naudan entrecôten paistaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Naudan rinnan keittäminen

Naudan ulkofileen paistaminen

Naudanpaistin ruskistaminen pannulla

Naudan lavan keittäminen

Naudan fileepihvien paistaminen pannulla

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Naudan häntien ruskistaminen pannulla

Naudan paahtopaistin grillaaminen

Naudan sisäfileen paistaminen

Kypsennetyn naudan ulkofileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Naudanpihvin grillaaminen

Kypsennetyn naudanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn naudan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen