Porsaan lavan hauduttaminen

Maltilla kypsäksi haudutettu luullinen tai luuton possun lapa on takuumureaa lihaa, josta syntyy pata, kastike tai vaikkapa Pulled Porkia eli nyhtöpossua.

1. Vaihe

Mausta lapa ja laita se pataan tai muuhun uuninkestävään astian. Lisää joukkoon sipulikohkoja, porkkanan pätkiä, muutama valkosipulinkynsi, ja tuoreita yrttejä. Lisämausteiksi sopivat vielä pari laakerinlehteä ja muutama maustepippuri.

2. Vaihe

Kaada päälle kuumaa lihalientä, niin että liha juuri ja juuri peittyy. Hauduta lapaa uunissa kannen alla 3-4 tuntia, kunnes se on täysin kypsää ja pehmeää. Lisää tarvittaessa nestettä. Herkullista lientä ei kannata missään nimessä heittää pois, vaan se kannattaa hyödyntää esimerkiksi kastikkeissa tai keitoissa.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.