Porsaan niskan ja etuselän hauduttaminen

Porsaan niskan tai etuselän mureaksi hauduttaminen vie aikaa, mutta mureus kyllä palkitsee odottajan.
1. Vaihe

Porsaan niska ja etuselkä vaativat pitkän kypsennysajan matalassa lämpötilassa, ja parhaiten haudutus onnistuu uunissa. Mausta liha hieromalla mausteet sen pintaan tai marinoi liha jo edellisenä päivänä. Laita liha uuninkestävään astiaan ja lisää kaveriksi juureksia; porkkanaa, sipulia, valkosipulinkynsiä...
2. Vaihe

Lisää vuokaan kuumaa lihalientä. Voit kypsentää lihan joko kokonaan liemellä peitettynä, jolloin se ei saa paistopintaa kypsentämisen aikana. Pienemmällä nesteen määrällä lihaan saadaan ruskea ja maistuvan rapea pinta. Uunin lämpötila on hyvä pitää melko matalana, 120-150 asteessa. Työnnä lihalämpömittarin piikki lihan keskelle. Liha on varmasti kypsää, kun sisälämpö on 85-90 astetta. Haudutusliemi kannattaa säästää ja käyttää kastikkeen valmistamiseen.
Katso ohjeet myös possun niskan marinointiin ja grillaamiseen.
Sopivat reseptit
Sopivat tuotteet
Muut käsittelyvinkit

Kypsennetyn porsaanfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kalvon poistaminen porsaan ulkofileestä

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen porsaan poskesta
Kypsän lihan grillaaminen

Porsaan ulkofileen suikalointi

Pulled pork

Porsaanfileen marinointi

Porsaan ulkofileen leikkaaminen

Porsaan ulkofileen sitominen

Porsaan sisäfileen leikkaaminen

Porsaanfileen maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Porsaan niskan marinointi

Porsaanpaistin maustaminen

Ribsien grillaaminen

Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla

Porsaanpihvin paistaminen pannulla

Porsaanpaistin ruskistaminen pannulla

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Porsaan poskilihojen hauduttaminen

Porsaan niskan ja etuselän hauduttaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Porsaan lavan hauduttaminen

Porsaan poskilihojen ruskistaminen

Porsaan fileepihvien grillaaminen

Porsaan niskan grillaaminen

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Porsaanfileen grillaaminen

Kypsennetyn porsaan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn porsaanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Joulukinkun valmistaminen