Porsaan ulkofileen leikkaaminen
Porsaan ulkofileen voit leikata pihveiksi tai leikkeiksi joko kalvon kanssa tai ilman.
1. Vaihe

Tarkista fileestä ensin sen lihassyiden kulkusuunta ja pidä veistä loivasti vinottain syiden kulkusuunnan vastaisesti. Näin lihassyystä tulee pihvissä mahdollisimman lyhyt ja pihvistä mureampi.
2. Vaihe

Porsaan perhosleikkeitä saat leikkaamalla joka toisen viillon lähes loppuun asti ja joka toisen loppuun asti.
3. Vaihe

Leike avautuu perhosleikkeen muotoon vajaaksi jätettyn viillon kohdalta.
4. Vaihe

Jos leikkaat perhosleikkeitä kalvollisesta porsaan ulkofileestä, kannattaa kalvo katkaista muutamasta kohtaa leikatussa leikkeessä. Näin leike ei käpristy paistettaessa.
Katso ohjeet myös porsaan fileepihvien paistamiseen ja grillaamiseen.
Sopivat reseptit
Sopivat tuotteet
Lue myös
Muut käsittelyvinkit

Kypsennetyn porsaanfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kalvon poistaminen porsaan ulkofileestä

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen porsaan poskesta
Kypsän lihan grillaaminen

Porsaan ulkofileen suikalointi

Pulled pork

Porsaanfileen marinointi

Porsaan ulkofileen leikkaaminen

Porsaan ulkofileen sitominen

Porsaan sisäfileen leikkaaminen

Porsaanfileen maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Porsaan niskan marinointi

Porsaanpaistin maustaminen

Ribsien grillaaminen

Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla

Porsaanpihvin paistaminen pannulla

Porsaanpaistin ruskistaminen pannulla

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Porsaan poskilihojen hauduttaminen

Porsaan niskan ja etuselän hauduttaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Porsaan lavan hauduttaminen

Porsaan poskilihojen ruskistaminen

Porsaan fileepihvien grillaaminen

Porsaan niskan grillaaminen

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Porsaanfileen grillaaminen

Kypsennetyn porsaan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn porsaanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Joulukinkun valmistaminen