Porsaanfileen grillaaminen

Porsaanfilee valmistuu helposti myös grillissä, ja lihalämpömittarin avulla se ei pääse kuivumaan.
1. Vaihe

Ota filee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Lihan sisälämpötilan on hyvä olla lähempänä huoneenlämpöä kuin jääkaappikylmää. Pyyhi mahdollinen marinadi pois lihan pinnasta. Jos käytät marinomatonta lihaa, hiero mausteet lihan pintaan. Näin ne pysyvät paremmin lihassa, eivätkä päädy grilliin. Grilli saa olla alkuvaiheessa kuuma, jotta pinta saadaan kauniisti ruskistumaan.
2. Vaihe

Kun porsaanfileen pinta on kauttaaltaan grillattu, vähennä grillin lämpöä, työnnä lihalämpömittari fileen keskelle ja jatka kypsentämistä kunnes sisälämpö on 67 astetta. Nosta filee pois grillistä folion sisään vartiksi vetäytymään, jolloin sen sisälämpötila nousee vielä muutamalla asteella ja kypsyys on täydellisen mehukas!
Katso ohjeet myös porsaanfileen maustamiseen ja sitomiseen.
Sopivat reseptit



Lue myös
Muut käsittelyvinkit

Kypsennetyn porsaanfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kalvon poistaminen porsaan ulkofileestä

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen porsaan poskesta
Kypsän lihan grillaaminen

Porsaan ulkofileen suikalointi

Pulled pork

Porsaanfileen marinointi

Porsaan ulkofileen leikkaaminen

Porsaan ulkofileen sitominen

Porsaan sisäfileen leikkaaminen

Porsaanfileen maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Porsaan niskan marinointi

Porsaanpaistin maustaminen

Ribsien grillaaminen

Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla

Porsaanpihvin paistaminen pannulla

Porsaanpaistin ruskistaminen pannulla

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Porsaan poskilihojen hauduttaminen

Porsaan niskan ja etuselän hauduttaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Porsaan lavan hauduttaminen

Porsaan poskilihojen ruskistaminen

Porsaan fileepihvien grillaaminen

Porsaan niskan grillaaminen

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Porsaanfileen grillaaminen

Kypsennetyn porsaan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn porsaanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Joulukinkun valmistaminen