Pulled pork
Pulled pork - eli nyhtöpossu - on aikaavievä mutta helppo liharuoka. Raaka-aineeksi sopii oikeastaan mikä tahansa pitkää kypsennysaikaa vaativa liha, tosin kaikista vähärasvaisimpia ruhonosia ei kannata pelkästään käyttää. Rasva antaa nyhtöpossulle mehevyyttä ja lisämakua. Tähän reseptiin käytin 1,5 kg porsaan kassleria ja 700 g porsaan luullista lapaa, mutta esimerkiksi pelkästä kasslerista tämä herkku onnistuu yhtä hyvin.
1. Vaihe

Sekoita pulled porkin kastiketta varten keskenään 1 dl tummaa siirappia, 1 dl fariinisokeria, 1 dl riisiviinietikkaa, 1 dl soijakastiketta, chiliä, valkosipulimurskaa, raastettua inkivääriä, 1,5 tl savustettua paprikajauhetta ja mustapippuria. Hiero suolaa lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan johon ne juuri ja juuri mahtuvat. Kaada puolet maustekastikkeesta lihojen päälle.
2. Vaihe

Peitä lihat leivinpaperilla ja vuoka foliolla. Anna muhia 150 asteisessa uunissa 4h tai 95 asteisessa uunissa yli yön.
3. Vaihe

Kypsentämisen jälkeen liha on hajoavan mureaa ja lihasta irronnut neste on maustekastikkeen kanssa muodostanut mahtavan makuliemen!
4. Vaihe

Kun kypsä pulled pork on hieman jäähtynyt, revi lihat ohuiksi säikeiksi, sekoita joukkoon haudutuslientä, loput maustekastikkeesta sekä 1/2 dl sinappia ja ketsuppia. Anna vielä hetki porista liedellä.
Voit nauttia pulled porkin eli nyhtöpossun sellaisenaan tai esimerkiksi pitaleipien välissä, quesadillan täytteenä, meksikolaisen katusalaatin kera tai vaikkapa pulled pork -kierteiden muodossa.
Sopivat reseptit
Sopivat tuotteet
Muut käsittelyvinkit

Kypsennetyn porsaanfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kalvon poistaminen porsaan ulkofileestä

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lehtipihvin nuijiminen

Kalvon poistaminen porsaan poskesta
Kypsän lihan grillaaminen

Porsaan ulkofileen suikalointi

Pulled pork

Porsaanfileen marinointi

Porsaan ulkofileen leikkaaminen

Porsaan ulkofileen sitominen

Porsaan sisäfileen leikkaaminen

Porsaanfileen maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Porsaan niskan marinointi

Porsaanpaistin maustaminen

Ribsien grillaaminen

Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla

Porsaanpihvin paistaminen pannulla

Porsaanpaistin ruskistaminen pannulla

Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Porsaan poskilihojen hauduttaminen

Porsaan niskan ja etuselän hauduttaminen

Lihasuikaleiden ruskistaminen

Porsaan lavan hauduttaminen

Porsaan poskilihojen ruskistaminen

Porsaan fileepihvien grillaaminen

Porsaan niskan grillaaminen

Lihakuutioiden ruskistaminen pannulla

Porsaanfileen grillaaminen

Kypsennetyn porsaan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn porsaanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Joulukinkun valmistaminen