

Kokonaiset fileet
Monen mielestä pannulla käväissyt ja sen jälkeen uunissa paistettu naudan- tai porsaanfilee on liharuokien aatelia. Onnistuaksesi fileen valmistamisessa tarvitset etenkin malttia ja luotettavan lämpömittarin, jonka avulla voit kypsentää lihan juuri sen lämpöiseksi kuin haluat.
Naudanfilee on mehevimmillään hiukan sisältä punertavana, mediumina, jolloin sen sisälämpötila on jätetty noin 50-55 asteiseksi. Porsaan filee on mehevimmillään noin 68-70 asteisena, jolloin se ei ole päässyt vielä kuivahtamaan.
Uunin lämpötila saa olla korkeintaan kaksi kertaa lihan tavoiteltu sisälämpötila. Esimerkiksi jos haluat 55 asteisen naudan sisäfileen, kypsennä se ruskistamisen jälkeen noin 110 asteisessa uunissa. Näin liha kypsyy tasaisesti, eikä se kuivu liian nopean kuumenemisen johdosta.
Alta voit katsoa käsittelyvinkit kokonaisille fileille.


Kypsennetyn porsaanfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kalvon poistaminen porsaan ulkofileestä

Lehtipihvin nuijiminen

Porsaan ulkofileen suikalointi

Kalvon poistaminen naudan sisäfileestä

Kalvon poistaminen naudan ulkofileestä

Porsaanfileen marinointi

Naudan ulkofileen leikkaaminen

Naudanfileen maustaminen

Porsaan ulkofileen leikkaaminen

Porsaan ulkofileen sitominen

Naudanfileen sitominen

Porsaan sisäfileen leikkaaminen

Naudan ulkofileen marinointi

Porsaanfileen maustaminen

Naudan sisäfileen leikkaaminen pihveiksi

Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla

Kokonaisen naudanfileen grillaaminen

Naudan ulkofileen paistaminen

Porsaanfileen grillaaminen

Naudan sisäfileen paistaminen

Kypsennetyn porsaan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn naudan ulkofileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn naudan sisäfileen vetäytyminen ja leikkaaminen