Valitse tuotetyyppi
Valitse tuotetyyppi

Kokonaiset fileet

Monen mielestä pannulla käväissyt ja sen jälkeen uunissa paistettu naudan- tai porsaanfilee on liharuokien aatelia. Onnistuaksesi fileen valmistamisessa tarvitset etenkin malttia ja luotettavan lämpömittarin, jonka avulla voit kypsentää lihan juuri sen lämpöiseksi kuin haluat.

Naudanfilee on mehevimmillään hiukan sisältä punertavana, mediumina, jolloin sen sisälämpötila on jätetty noin 50-55 asteiseksi. Porsaan filee on mehevimmillään noin 68-70 asteisena, jolloin se ei ole päässyt vielä kuivahtamaan.

Uunin lämpötila saa olla korkeintaan kaksi kertaa lihan tavoiteltu sisälämpötila. Esimerkiksi jos haluat 55 asteisen naudan sisäfileen, kypsennä se ruskistamisen jälkeen noin 110 asteisessa uunissa. Näin liha kypsyy tasaisesti, eikä se kuivu liian nopean kuumenemisen johdosta.

 Alta voit katsoa käsittelyvinkit kokonaisille fileille.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.