

Paistit
Porsaan sekä ulko-, kulma-, sisä- että paahtopaistit muodostavat yhdessä kinkun. Klassisen joulukinkun lisäksi paisteja käytetään suikaleiksi ja kuutioiksi leikattuna, ja niistä valmistat myös mehevät uunipaistit. Voit maustaa uunipaistin itse tai käyttää valmiiksi maustettuja porsaanpaisteja.
Naudan sisä- ja paahtopaistit ovat paisteista mureimpia. Molemmat soveltuvat erinomaisesti uunipaisteiksi, tai voit leikata niistä ohuita pihvejä lehtipihveiksi. Suikaleiksi leikattuna ne kypsyvät nopeasti mureiksi ilman pitkää haudutusta, ja sopivat siten esimerkiksi erilaisiin wok-ruokiin. Naudan ulko- ja kulmapaistit vaativat mureutuakseen pitkän kypsennysajan, ja sopivatkin parhaiten käytettäväksi kuutioina tai suikaleina pata- ja kastikeruokiin.
Alta voit katsoa käsittelyvinkit paisteille.


Naudanpaistin kuutioiminen

Naudan paahtopaistin maustaminen

Lihasuikaleiden marinointi

Porsaanpaistin maustaminen

Paistin sitominen

Porsaanpaistin ruskistaminen pannulla

Naudanpaistin ruskistaminen pannulla

Naudan paahtopaistin grillaaminen

Kypsennetyn porsaanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Kypsennetyn naudanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen