Valitse tuotetyyppi
Valitse tuotetyyppi

Pihvit ja leikkeet

Liha muodostuu lihassyistä ja sidekudoksesta niiden ympärillä. Fileessä syyt erottuvat pitkittäisinä viivoina fileen pinnassa. Lihassyyt eivät kuitenkaan kulje aivan suoraan fileen päästä päähän, vaan loivasti viistoon. Pihviä ei siis leikata pystysuoraan leikkuulautaan nähden, vaan 30–40 asteen kulmassa. Näin lihassyyt katkeavat pystysuoraan.

Leivitetyn leikkeen paistamiseen tarvitaan enemmän rasvaa kuin pihvin paistamiseen. Voi-öljyseos antaa kauniin värin ja rapean pinnan leikkeelle. Pannu ei saa olla liian kuuma, jotta leivitys ei pala ja leike ehtii kypsyä kunnolla. Liian kylmä rasva puolestaan imeytyy leivitykseen ja leikkeestä tulee liian rasvainen.

 Alta voit katsoa käsittelyvinkit pihveille ja leikkeille. 

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.