Lihasuikaleiden ruskistaminen
Fileesuikaleet kypsyvät nopeasti ruskistamalla, mutta esimerkiksi lavasta tai etuselästä leikatut lihasuikaleet vaativat mureutuakseen ruskistamisen lisäksi myös hauduttamista.
1. Vaihe
Pannu saa olla hyvin kuuma, jotta suikaleet eivät ehdi jäähdyttää pannua liiaksi. Liian viileällä pannulla lihasta irtoaa nestettä ja ruskistuminen ei onnistu. Käytä ruskistamiseen rypsiöljyä ja halutessasi nokare voita.
2. Vaihe
Ota suikaleet huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen kypsennystä. Jos ruskistat suuremman määrän suikaleita, tee se useammassa erässä, jotta pannu ei jäähdy liikaa. Anna suikaleiden ensin ruskistua hetki yhdeltä puoleltaan, ennen kuin alat käännellä niitä. Käänteleminen vain nopeuttaa pannun jäähtymistä.
3. Vaihe
Kun suikaleet alkavat kunnolla ruskistua, käännä ne ympäri. Tässä vaiheessa voit jo pienentää lieden lämpöä. kääntele suikaleita, kunnes ne ovat kauttaaltaan ruskistuneet. Mausta suikaleet vasta ruskistamisen jälkeen.