Makkarakastike
Perinteinen makkarakastike valmistuu mainiosti myös kanamakkarasta. Eroa perinteiseen tuskin edes huomaa, paitsi että kanamakkarasta valmistettu makkarakastike saattaa olla jopa perinteistä himpun verran parempikin.
1. vaihe
Leikkaa makkarat paloiksi. Ruskista makkarapalat noin nokareessa voita kauniin värisiksi. Laita ruskistetut makkarat sivuun ja lisää pannulle kuutioitu sipuli ja loppu voi.
Kuullota sipulia keskilämmöllä, kunnes se alkaa hieman pehmetä. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia.
3. vaihe
Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon kanaliemi, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan ahkerasti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen ja lisää lopuksi makkarat joukkoon.
4. vaihe
Anna hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.