Grill around the World, osa 1: Possun ribsit italialaisittain

Grill around the World -sarjan ensimmäisessä osassa valmistetaan porsaan ribsejä italialaisittain, perinteisen jenkkityylin sijaan.

Kolmiosaisessa Grill around the world -blogisarjassa matkaamme maailman ympäri paahteisten makunautintojen perässä. Ribs, flank & thighs... grillaamista harrastellaan tavalla tai toisella kaikkialla maailmassa ja parhaan lopputuloksen takaa aina aito hiiligrilli. HK:n Viljaporsaan amerikkalaiseen tyyliin leikatut ribsit saavat tässä sarjassa etelä-italialaisen käsittelyn, naudan kuvepaistia eli flankkiä maustetaan korealaisittain ja kananpojan reisilihat tikutetaan japanilaiseen yakitoriin.

Possun ribsit italialaisittain

Arvostele resepti
6 arvostelua
6 annosta | Valmistusaika: n. 3 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Possun ribsit italialaisittain
  • 3 kg HK Viljaporsaan spare ribs
  • 2 rkl suolaa
  • 1 rkl mustapippuria
  • 8 kpl jalapenoa
  • 18 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl rosmariinia silputtuna
  • 1 tl chililastuja

Lisäksi

  • 4 rkl persiljaa pilkottuna
  • 1 kpl sitruunaa lohkoina
Possun ribsit italialaisittain

Valmistusohje

Esilämmitä uuni 120-asteiseksi. Laita tuplakerros foliota uuniastian pohjalle ja ribsit päälle. Mausta reippaasti suolalla ja pippurilla.

Surauta kaikki loput ainekset paitsi persilja ja sitruunalohkot sauva- tai tehosekoittimella tahnaksi.

Hiero tahna kauttaaltaan huolellisesti ribsien päälle. Kiedo ribsit tiukasti folioon.
Kypsennä ribsejä uunissa ainakin kolme tuntia, kunnes liha alkaa irrota luista.
Poista folio ja anna jäähtyä. Ota lihasta valuneet nesteet talteen.

Lämmitä uunin grillivastus, ja laita lihat korkeareunaiselle uunipellille. Paahda, kunnes liha alkaa saada tummanruskeita sävyjä pintaansa, noin 10 minuuttia. Voit paahtaa ribsit myös suoralla lämmöllä hiiligrillissä.

Anna vetäytyä vartti. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa paistoliemen, persiljasilpun ja sitruunalohkojen kera.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.