Grill around the World, osa 2: Korealainen kuvepaisti eli flank steak

Tässä kolmiosaisen sarjan toisessa osassa valmistetaan herkullista härän kuvepaistia korealaiseen tapaan.

Tässä kolmiosaisen blogisarjan toisessa osassa paneudumme upeaan, uudelleen löydettyyn ruhonosaan, joka sopii loistavasti grillattavaksi myös sellaisenaan, suolalla ja pippurilla maustettuna. Marinoimalla saat kuitenkin lihasta esiin uusia makusävyjä ja -ulottuvuuksia.

Kuve on luonnostaan sitkeää ja pitkäsyistä, mutta nopea grillaus erittäin kuumassa grillissä riittää. Tärkeintä on muistaa leikata liha poikkisyin, muutoin tulos on sitkeä. Korealaisittain hienostuneen tulisesti maustettu kuve pelittää loistavasti erittäin ohueksi siivutettuna, ssam-tyyliin, rapeisiin salaatinlehtiin kääräistynä. Kimchi on loistava autenttinen lisuke, mutta toimii myös perinteisen coleslaw-salaatin kera.

Tutustu myös juttusarjan ensimmäiseen osaan Grill around the World, osa 2: Possun ribsit italialaisittain

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.