Grill around the World, osa 2: Korealainen kuvepaisti eli flank steak

Tässä kolmiosaisen sarjan toisessa osassa valmistetaan herkullista härän kuvepaistia korealaiseen tapaan.

Tässä kolmiosaisen blogisarjan toisessa osassa paneudumme upeaan, uudelleen löydettyyn ruhonosaan, joka sopii loistavasti grillattavaksi myös sellaisenaan, suolalla ja pippurilla maustettuna. Marinoimalla saat kuitenkin lihasta esiin uusia makusävyjä ja -ulottuvuuksia.

Kuve on luonnostaan sitkeää ja pitkäsyistä, mutta nopea grillaus erittäin kuumassa grillissä riittää. Tärkeintä on muistaa leikata liha poikkisyin, muutoin tulos on sitkeä. Korealaisittain hienostuneen tulisesti maustettu kuve pelittää loistavasti erittäin ohueksi siivutettuna, ssam-tyyliin, rapeisiin salaatinlehtiin kääräistynä. Kimchi on loistava autenttinen lisuke, mutta toimii myös perinteisen coleslaw-salaatin kera.

Tutustu myös juttusarjan ensimmäiseen osaan Grill around the World, osa 2: Possun ribsit italialaisittain

Korealainen flank steak

Arvostele resepti
1 arvostelu
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 3 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Korealainen flank steak
  • 1 rkl grillimaustetta
  • 0.6 dl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl gochugaru-chilijauhetta (tai tavallista chilijauhetta)
  • 3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 tl seesamiöljyä
  • 3 kpl kevätsipulia hienonnettuna
  • 3 rkl kasviöljyä
Korealainen flank steak

Valmistusohje

Sekoita astiassa grillimauste, soijakastike, hunaja, chilijauhe, valkosipuli, seesamiöljy, kevätsipuli ja kasvisöljy. Laita liha suljinpussiin ja kaada päälle marinadi. Kääntele niin, että marinadia levittyy tasaisesti lihan pintaan. Marinoi jääkaapissa muutama tunti.

Ota liha pois jääkapista ja odota, kunnes liha on huoneenlämpöistä. Grillaa kuumassa hiiligrillissä noin viisi minuuttia per puoli, jos pidät mediumista. 7–8 minuuttia per puoli tuottaa läpikypsää lihaa.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.