I'm Hog for you Baby... parasta possuruokaa koskaan

Miehemme makumaailmalla tutustuivat Richard H. Turnerin possukirjaan, ja esittelevät yhden sen mainioista resepteistä.

Pari vuotta sitten ilmestynyt lontoolaisen Pitt Cue & Co -ravintolan BBQ-keittokirja on yksi parhaita savuisaan kypsennykseen perehdyttäviä julkaisuja koskaan. Ravintolan ykkösmiehen, herra Turnerin, possukirjakaan ei tuota pettymystä. Vaikka Turner on tehnyt uransa ravintolakeittiöissä, hän osaa laatia reseptiikkaa, joka on riittävän suoraviivaista ja helppoa myös tavalliselle kotikokille. Raaka-aineluettelot eivät kasva järjettömiin mittoihin (paitsi tietenkin oheisessa esimerkkireseptissä, joka siitä huolimatta kannattaa ehdottomasti askarrella) ja ruoissa käytettävät eksoottisimmatkin tilpehöörit löytyvät aasialaisista kaupoista. Ruokaohjeiden makumaailma risteilee suvereenisti maalaisranskalaisesta tulisiin thaimakuihin.

Turner jakaa kirjassaan possun osat arvopaloihin ja vähemmän arvokkaisiin (siis hinnaltaan, vaikka monesti juuri niistä edullisimmista paloista syntyy parasta purtavaa). Omat lukunsa ovat saaneet myös possujauheliharuuat ja makkarat. Pintapuolisesti Turner sivuaa myös erilaisia sikarotuja ja kertoo tiukkaa faktaa myös teurastuksesta.

Richard H. Turner: Hog – Proper pork recipes from the snout to the squeak. Mitchell Beazley 2015.

Punaista possua kiinalaisittain

Arvostele resepti
4 arvostelua
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 4 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Punaista possua kiinalaisittain
  • 1 kpl HK Rypsiporsas® Kassler
  • 100 g muscovadosokeria
  • 4 rkl seesamiöljyä
  • 4 cm inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 5 kpl tähtianista
  • 1 kpl kanelitankoa
  • 1 kpl chiliä
  • 5 kpl neilikkaa
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 0.5 dl soijaa
  • 0.5 dl Worcestershire-kastiketta
  • 1.5 dl sakea
  • 1.5 dl sherryä
  • 5 dl lihalientä
Punaista possua kiinalaisittain

Valmistusohje

Laita pilkottu liha kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna porista viisi minuuttia. Valuta lihapalat ja anna kuivua.

Laita sokeri ja kauhallinen vettä pannulle. Lämmitä, kunnes sokeri alkaa muuttua siirapiksi ja karamellisoitua. Lisää lihapalat ja pyörittele niitä kauttaaltaan siirapissa muutama minuutti. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Lämmitä öljy wokissa tai laakeassa pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää inkivääri ja valkosipuli. Paista minuutin ajan ja lisää loput mausteet. Paista taas minuutin ajan, ja lisää sen jälkeen soija, Worcestershire-kastike, sake ja sherry. Kaada seos lihapalojen päälle toiselle pannulle. Kuumenna ja lisää lihaliemi.

Anna lihan porista lempeällä lämmöllä kannen alla 3-4 tuntia, kunnes liha on erittäin pehmeää.

Ota lihapalat pois kastikkeesta. Siivilöi mausteet pois kastikkeesta. Laita kastike takaisin pannulle ja keitä kastike tahmeaksi siirapiksi. Lisää lopuksi lihapalat ja lämmitä varovasti.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.