Kolme kuumaa, osa 3: Grilli kuumana vuoden ympäri

Kolmiosaisessa sarjassa paneudutaan makumaailman kuumimpiin trendeihin. Lue niin tiedät, mistä maailmalla kohkataan. Tässä sarjan viimeinen osa, jossa pureudutaan Big Green Egg-grillin ominaisuuksiin hieman tarkemmin.

Grilliä ei aina tarvitse peittää talvikaudeksi pressun alle. Amerikkalaisen Big Green Eggin grillit eivät ole moksiskaan ulkolämpötilasta, joten grillaaminen sujuu muitta mutkitta pihan patiolla vaikka paukkupakkasilla.

Big Green Egg aloitti Yhdysvalloissa Atlantassa grillien valmistuksen vuonna 1974. Big Green Egg -grillit perustuvat ikivanhaan japanilaiseen kamado-saviuuniin, jonka toiminta-ajatus on naitettu NASA:n kehittämään keraamiseen tekniikkaan. Avaruuden äärioloihin kehitetty keramiikka mahdollistaa lujan eristyskyvyn, jolloin ulkolämpötila ei vaikuta grillin sisäiseen lämpötilaan.

Grillien kokovalikoima ulottuu halkaisijaltaan 25 sentin ministä 74 sentin XXLargeen. Hintahaitari liikkuu noin 500 - 2000 euron välillä. Big Green Egg on yleistynyt huippuravintoloissa, ja Suomessa grilli on käytössä muun muassa liharavintola Groteskissa.

www.biggreenegg.eu

Katso myös juttusarjan aiemmat osat:

Kolme kuumaa, osa 1:
Fävikenin Magnus Nilsson makkaramestarina

Kolme kuumaa, osa 2:
Lähiliha on vuoden 2015 kuumin jenkkitrendi


 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.