Korean klassiset liharuuat kotikeittiössä

Korean klassiset liharuuat kotikeittiössä

Korealaiseen keittiöön otin ensituntumaa vuosikymmen sitten David Changin legendaarisen Momofuku-ravintolan kautta New Yorkissa. Kuppila teki niin suuren vaikutuksen, että sittemmin oli pakko matkustaa korealaisen keittämisen alkulähteille Souliin. Siitä pitäen kimchi ja tulinen soijaperäinen maustetahna gochujang ovat kuuluneet oman jääkaappini vakiokalustoon.

Rakkaus korealaisiin makuihin on vuosien kuluessa vain vahvistunut. Parhaillaan valmistelen valokuvaaja Tommi Anttosen ja keittiömestari Sami Rekolan kanssa korealaiseen katu- ja kotiruokaan keskittyvää keittokirjaa, jonka suurimpana inspiraationa ovat olleet Souliin ja Etelä-Korean etelärannikolle Busaniin suuntautuneet retket. HK:n blogia varten valkkasin omat liharuokasuosikkini, jotka eivät kokilta mahdottomia vaadi. Ohjeissa mainittuja maustetahnoja, doenjangia ja gochujangia saa nykyään hyvin varustetuista perusmarketeistakin. Jos ei niistä tärppää, niin apu löytyy aasialaisen ruoan erikoismarketeista.

Bulgogi

Arvostele resepti
60 arvostelua
4 annosta |

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Bulgogi

500 g HK Takuumurea Naudan Ulkofileepala

2 kevätsipulia muutaman sentin siivuina, kylmässä vedessä

Marinadi:
6 rkl soijakastiketta
3 rkl hunajaa
2 rkl miriniä (tai sojua eli paikallista riisiviinaa)
4 rkl ananasmehua
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 cm:n pala inkivääriä raastettuna
2 rkl seesamiöljyä
2 tl seesaminsiemeniä
ripaus mustapippuria

Bulgogi

Valmistusohje

Leikkaa liha vastasyin ohuiksi siivuiksi, 6-7 mm. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää kulhoon kevätsipuli ja lihasiivut. Sekoita hyvin ja anna marinoitua pari tuntia.

Lämmitä pannu erittäin kuumaksi ja lisää lihat. Varo polttamasta. Paista kunnes liha on hieman karamellisoitunut, pari minuuttia per puoli. Kaada lopuksi jäljelle jäänyt marinadi pannulle ja kypsennä nopeasti, 30-60 sekuntia. Käytä kastikkeena. Tarjoa riisin kanssa.

 

Lisää juhlavia reseptejä