Nakkistroganoff
HK Aitonakki™ toimii pääraaka-aineena nakkistroganoffissa, joka olisi maistunut takuulla tsaareillekin. Kermaisen mausteinen nakkipata valmistuu kaiken lisäksi venäläistä esikuvaansa nopeammin, joten tätä herkkua voi helposti suositella myös arki-iltoihin.
1. vaihe
Kuutioi nakit ja ruskista voissa. Siirrä nakit sivuun ja lisää pannulle sipulikuutiot.
2. vaihe
Ruskista hetki ja lisää mukaan vehnäjauhot. Ruskista jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes sipuli-jauhoseos alkaa olemaan vaaleanruskeaa. Vatkaa sekaan lihaliemi, suolakurkkulientä ja tomaattipyree.
3. vaihe
Kun kastike alkaa saostumaan, lisää mukaan nakit, suolakurkut, Dijon-sinappi sekä smetana ja anna pulputtaa noin 10 minuuttia ahkerasti sekoitellen.
4. vaihe
Sekoita mukaan lopuksi hienonnettu persilja ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.