Naudan fileepihvien paistaminen pannulla

Huoneenlämpöinen liha ja kuuma pannu ovat tärkeitä onnistuneen pihvin paistamisessa.

1. Vaihe

Pidä pihvejä huoneenlämmössä vahintään puoli tuntia ennen paistamista. Näin ne kypsyvät tasaisemmin, eikä pannu jäähdy liiaksi. Pihvit voit maustaa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla joko ennen tai jälkeen paistamisen. Kuumenna pannussa tilkka rypsiöljyä ja halutessasi nokare voita.

2. Vaihe

Pannu on riittävän kuuma, kun öljy väreilee sen pinnalla tai voi on hieman ruskistunut. Aseta pihvit pannulle ja anna niiden paistua rauhassa toiselta puoleltaan. Pihvejä ei tarvitse kääntää koko ajan.

3. Vaihe

Kun pihvin pintaan alkaa ilmestyä punaisia nestepilkkuja, on aika kääntää pihvit. Näin pihvi jää sisältä punertavaksi. Jos haluat pihvistäsi kypsemmän, odota vielä hetki kääntämisen kanssa tai jatka kypsentämistä uunissa pannulla paistamisen jälkeen.

4. Vaihe

Lisää halutessasi pannulle lohkottuja valkosipulinkynsiä ja tuoreita yrttejä, esimerkiksi timjamia tai rosmariinia. Ne antavat hyvän lisäsäväyksen pihvien makuun.

5. Vaihe

Kun pihvien pintaan alkaa taas ilmestyä punaista lihasnestettä, siirrä pihvit folion päälle ja kaada vielä mausteet ja osa paistorasvasta samaan pakettiin. Kääräise pihvit löysästi folion sisään ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen nauttimista. Vetäytymisen aikana lihasnesteet rauhoittuvat pihvin sisällä ja lämpötila tasoittuu.

Katso myös ohjeet, kuinka naudan sisäfilee leikataan pihveiksi sekä vinkit pihvien grillaamiseen.

 

 

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa

Kokeile reseptejä

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää