Naudan flank steakin grillaaminen avotulella
Avotuligrillaus on voimakkaasti trendaava kypsennystapa. Mustangin Patagonia avotuligrilli sopii tähän valmistustapaan mainiosti ylös vinssattavine grillitasoineen.
1. vaihe
Pyöräytä flanksteak ohuelti rypsiöljyssä ja mausta se molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Aseta liha avotuligrilliin suoralle lämmölle hiilien ylle.
2. vaihe
Grillaa suoralla lämmöllä molemmin puolin kauniin väriseksi.
3. vaihe
Aseta lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan, nosta ritilää ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 49-astetta.
4. vaihe
Anna lihan vetäytyä grillaamisen jälkeen noin 15 minuuttia ennen viipaloimista ja tarjoilua. Mausta vielä kevyesti suolalla viipaloimisen jälkeen.