Naudan rinnan keittäminen
Naudan rintaliha on vähärasvaista ja oiva raaka-aine esimerkiksi lihakeittoon. Rinnan voit paloitella ennen keittämistä tai vasta sen jälkeen.
1. Vaihe
Naudan rinnasta kannattaa poistaa kalvo ennen sen keittämistä. Laita esikäsitelty rintaliha kattilaan, jossa on kylmää vettä sen verran että liha reilusti peittyy. Laita kattila liedelle ja kuumenna liesi.
Kun vesi alkaa kuumentua, pintaan muodostuu vähitellen harmaata vaahtoa, joka on lihasta irtoavaa hyytynyttä valkuaista. Tässä vaiheessa liesi kannattaa laittaa jo pienemmälle, ettei vesi pääse kiehumaan. Kun vesi ei kiehu, vaahto on helppo kuoria pinnalta kauhalla tai reikäkauhalla, eikä se pääse sekoittumaan veteen. Näin saat liemestä kirkkaan.
3. Vaihe
Kun kaikki vaahto on kuorittu pois, lisää joukkoon liemijuureksia, musta- ja maustepippureita sekä muutama laakerinlehti ja suolaa. Keittoaika suuremmalle rintalihalle on n.1,5-2 h/kg. Voit kokeilla lihan kysyyttä teräspiikillä. Kun liha ei pysy piikissä kiinni, on se riittävän kypsää.