Naudan sisäfileen leikkaaminen pihveiksi
Naudan sisäfileen leikkaamisessa on tärkeää tarkistaa fileen lihassyiden kulkusuunta ja leikata pihvit poikkisyin.
1. Vaihe
Naudan sisäfileen lihassyyt eivät kulje suoraan fileen suuntaisesti vaan hieman vinottain. Punaisessa lihassa lihassyiden kulkusuunta erottuu helposti, ja leikkuukulma on on helppo tehdä syiden vastaisesti.
2. Vaihe
Kun pihvit leikataan lihassyiden kulkusuunnan vastaisesti, lihassyyn pituus jää pihvissä mahdollisimman lyhyeksi. Näin pihvistä tulee mureampi.
3. Vaihe
Naudan sisäfileepihvi ei nuijimista kaipaa, vaan ne ainoastaan painellaan kevyesti muotoonsa ennen paistamista.
Katso ohjeet myös:
Naudan fileepihvin paistamiseen
Naudanpihvin grillaamiseen