Naudan sisäfileen paistaminen
Naudan sisäfilee kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittamista. Näin siihen saadaan enemmän makua ja ulkonäköä.
1. Vaihe
Naudan sisäfileen voit maustaa suolalla ja mustapippurilla joko ennen ruskistamista tai sen jälkeen. Muita mausteita sisäfilee ei juuri kaipaa.
2. Vaihe
Kuumenna pannulla rypsiöljyä ja nokare voita. Pannu on riittävän kuuma, kun voi alkaa hieman ruskistua.
3. Vaihe
Anna fileen ruskistua ensin rauhassa yhdeltä puolelta. Sitä ei tarvitse koko ajan käännellä
4. Vaihe
Käännä filee ja anna sen ruskistua myös toiselta puolelta. Ruskista filee kauttaaltaan.
Ruskista myös fileen päädyt. Siirrä liha uuninkestävään astiaan ja kypsennä loppuun 120 asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää noin 55-58 astetta. Näin liha on vetäytymisen jälkeen sisältä punertavaa. Jos haluat fileen täysin kypsäksi, anna sisälämpötilan nousta 65 asteeseen.
Katso ohjeet myös kypsennetyn naudan sisäfileen vetäytymiseen ja leikkaamiseen.