Naudan ulkofileen leikkaaminen

Fileen lihassyiden kulkusuunta kannattaa tarkistaa ennen pihveiksi leikkaamista.

1. Vaihe

Naudan ulkofileessä lihassyyt eivät kulje fileen suuntaisesti, vaan sivulta katsottuna loivasti vinoon.

2. Vaihe

Lihassyyt kulkevat vinoon myös päältäpäin katsottaessa, ja syiden kulkusuunta on otettava huomioon filettä leikattaessa.

3. Vaihe

Veitsen terän suunta on oltava lihassyiden kulkusuunnan vastainen, jolloin lihassyy jää leikatussa pihvissä mahdollisimman lyhyeksi. Näin sadaan mureampi lopputulos kypsentämisen jälkeen.


Katso ohjeet myös naudanpihvin paistamiseen ja grillaamiseen

 

 

 

 

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa

Kokeile reseptejä

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää