Naudan ulkofileen paistaminen
Naudan ulkofilee kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittamista. Näin siihen saadaan enemmän makua ja ulkonäköä.
1. Vaihe
Jos olet marinoinut lihan tai käytät valmiiksi marinoitua, pyyhi paperilla ylimääräinen marinadi pois lihan pinnasta.
2. Vaihe
Pannu saa olla hyvin kuuma! Näin liha ei ehdi jäähdyttää pannua liiaksi ja ruskistaminen onnistuu. Laita kuumalle pannulle tilkka rypsiöljyä.
3. Vaihe
Laita huoneenlämpöinen filee pannulle ja anna sen rauhassa ruskistua. Lihaa ei tarvitse koko ajan käännellä.
4. Vaihe
Käännä filee toiselle kyljelleen, sitä mukaa kun ruskistuminen etenee. Voit lisätä ruskistumisen loppuvaiheessa pannulle myös nokareen voita kauniimman paistopinnan saamiseksi.
5. Vaihe
Siirrä ruskistettu filee uuninkestävään astiaan. Laita pannulle tuoreita yrttejä ja pidä pannua vielä hetki liedellä. Yrtit antavat makua paistorasvaan, joka kaadetaan fileen päälle uunikypsennyksen ajaksi. Jatka kypsentämistä 120 asteisessa uunissa. Sisältä punertava filee otetaan uunista vetäytymään, kun lihalämpömittari näyttää 55 astetta. Kypsän fileen sisälämpötila on 65 astetta. Lue tarkemmat ohjeet naudan ulkofileen vetäytymiseen ja leikkaamiseen.
Kertaa ohjeet myös kalvon poistamiseen naudan ulkofileestä, sen maustamiseen, sitomiseen ja grillaamiseen.