Naudanfileen sitominen
Naudanfileen voi sitoa ennen kypsentämistä. Näin se säilyttää ryhtinsä kypsentämisen aikana.
1. Vaihe
Mausta filee suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi esimerkiksi timjamilla ja valkosipulilla. Vie paistinarun pää fileen pään alta.
2. Vaihe
Tee fileen päähän paistinarusta lenkki ja solmi se kiinni tiukasti.
3. Vaihe
Tee paistinaruun silmukka ja pujota se fileen ympärille äsken tehdyn solmun yli. Kiristä silmukka tiukasti lihan ympärille.
4. Vaihe
Tee naruun uusi silmukka, pujota se edellisen silmukan yli ja kiristä. Toista tätä vaijetta kunnes pääset fileen toiseen päähän saakka.
5. Vaihe
Tee viimeisen silmukan päälle vielä umpisolmu, jotta naru pysyy tiukasti kiinni.
Katso ohjeet myös naudanfileen ruskistamiseen, grillaamiseen sekä vetäytymiseen ja leikkaamiseen.