Naudanpaistin ruskistaminen pannulla
Naudanpaisti kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittamista.
Paistin on hyvä antaa olla huoneenlämmössä tunnista kahteen koosta riippuen. Voit maustaa sen ennen tai jälkeen ruskistamisen, tai voit marinoida sen jo edellisenä päivänä.
Pannu saa olla hyvin kuuma, sillä suuri paisti jäähdyttää pannua nopeasti. Liian viileällä pannulla ruskistuminen ei onnistu. Käytä paistamiseen rypsiöljyä ja lisää halutessasi pannulle myös nokare voita.
Anna paistin ruskistua rauhassa ensin toiselta puolelta. Välillä voit tarkistaa miltä paistopinta näyttää.
Käännä paisti kun toinen puoli on ruskistunut riittävästi.Tässä vaiheessa voit jo hieman vähentää lieden lämpöä.
Siirrä ruskistunut paisti uuninkestävään vuokaan ja kaada vielä maukas paistorasva paistin päälle. Työnnä lihalämpömittarin piikki lihaan ja jatka kypsentämistä 120 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 57 astetta. Kypsän paistin sisälämpötila on 65 astetta.
Katso ohjeet kypsennetyn naudanpaistin vetäytymiseen ja leikkaamiseen.