Perinteinen nakkikastike
Nakki- vai makkarakastike? Molemmat ovat ihan parhautta, eikä niiden valmistuskaan eroa toisistaan kuin pääraaka-aineen osalta. Tärkeä muistettava asia on, että nakiksi valitaan HK Aito Nakki ja makkaraksi aito ja alkuperäinen HK Sininen Lenkki®
1. vaihe
Leikkaa nakit sentin mittaisiksi paloiksi. Ruskista nakit noin ruokalusikallisessa voita kauniin värisiksi. Laita ruskistetut nakit sivuun ja lisää pannulle kuutioitu sipuli ja voi.
2. vaihe
Karamellisoi sipulia keskilämmöllä noin 5-10 minuuttia. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia.
3. vaihe
Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon lihaliemi/vesi, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen ja lisää lopuksi nakit joukkoon.
4. vaihe
Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.