Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen

Porsaan rasvainen kylkipala vaatii pitkän kypsennysajan, mutta on valmistuttuaan suussasulavaa. Samat vinkit käyvät myös naudan kyljen grillaamiseen.

1. Vaihe

Ota kylkipala huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamisen aloittamista. Näin lihan kypsyminen on nopeampaa ja tasaisempaa. Grillaa kylkipalaa ensin keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes se alkaa saada väriä.

2. Vaihe

Säädä grillin lämpö minimiin, tai hiiligrillissä siirrä hiilet pois kyljen alta. Jatka epäsuoraa grillaamista vähintään pari tuntia, kunnes liha on haarukkamureaa ja päältä rapsakkaa. Kääntele kylkipalaa kypsymisen aikana, ja halutessasi voitele sitä grillauskastikkeella. Anna kypsän kyljen vetäytyä ja hieman jäähtyä ennen sen paloittelua.

Lue myös suorasta ja epäsuorasta grillauksesta

 

 

 

 

Kokeile reseptejä

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää