Porsaan ja naudan kyljen grillaaminen
Porsaan rasvainen kylkipala vaatii pitkän kypsennysajan, mutta on valmistuttuaan suussasulavaa. Samat vinkit käyvät myös naudan kyljen grillaamiseen.
1. Vaihe
Ota kylkipala huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamisen aloittamista. Näin lihan kypsyminen on nopeampaa ja tasaisempaa. Grillaa kylkipalaa ensin keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes se alkaa saada väriä.
2. Vaihe
Säädä grillin lämpö minimiin, tai hiiligrillissä siirrä hiilet pois kyljen alta. Jatka epäsuoraa grillaamista vähintään pari tuntia, kunnes liha on haarukkamureaa ja päältä rapsakkaa. Kääntele kylkipalaa kypsymisen aikana, ja halutessasi voitele sitä grillauskastikkeella. Anna kypsän kyljen vetäytyä ja hieman jäähtyä ennen sen paloittelua.
Lue myös suorasta ja epäsuorasta grillauksesta